China a suspendat eliberarea de vize pentru sud-coreeni si pentru japonezi ca raspuns la introducerea testelor pentru cetatenii sai

externe

China a suspendat, marti, acordarea de vize turistice sau de afaceri pentru sud-coreeni si pentru japonezi, ca raspuns la impunerea testarii calatorilor chinezi, potrivit Reuters.

O scurta notificare postata pe site-ul Ambasadei Chinei la Seul spunea ca interdictia se va aplica pana cand Coreea de Sud va ridica „masurile discriminatorii” la intrarea cetatenilor chinezi in tara. Agentia de presa japoneza Kyodo a anuntat ca Beijingul a impus masuri similare impotriva Japoniei.

Desi Beijingul cere si el rezultate negative ale testelor COVID de la oricine aterizeaza in China, oficialii au amenintat saptamana trecuta cu represalii impotriva tarilor care impun teste pentru persoanele care vin din China.

Unele guverne si-au exprimat ingrijorarea cu privire la transparenta Beijingului cu privire la amploarea si impactul focarului de Covid-19, deoarece expertii internationali prevad cel putin 1 milion de decese in China in acest an. Washingtonul si-a exprimat, de asemenea, ingrijorari cu privire la viitoarele potentiale mutatii ale virusului.

China a respins criticile referitoare la transparenta datelor sale ca fiind incercari motivate politic de a-i calomnia „succesul” in gestionarea pandemiei si a spus ca orice mutatie viitoare va fi probabil mai infectioasa, dar mai putin daunatoare.

Presa de stat a continuat marti sa minimalizeze gravitatea focarului.

Un articol din Health Times, o publicatie gestionata de Cotidianul Poporului, ziarul oficial al Partidului Comunist, a citat mai multi oficiali spunand ca infectiile au inceput sa scada in capitala Beijing si in mai multe provincii chineze.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: