externe

China ameninta cu represalii dupa ce Joe Biden a semnat legislatia privind apararea Taiwanului si interzicerea TikTok

China a lasat sa se inteleaga ca ar putea lua masuri represive dupa ce presedintele american Joe Biden a promulgat o legislatie care sa consolideze apararea Taiwanului si incearca sa determine proprietarul chinez al TikTok sa renunte la drepturile asupra platformei de socializare.

Biden a semnat miercurea trecuta legislatia privind un pachet de ajutor militar, cei mai multi bani fiind destinati Ucrainei, pentru a o ajuta sa respinga invazia Rusiei, si Israelului. De asemenea, el a semnat un proiect de lege separat, care interzice TikTok in Statele Unite daca proprietarul sau chinez ByteDance nu renunta la aplicatie in urmatoarele noua luni pana la un an.

Vorbind la Beijing, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe, Lin Jian, a indemnat Statele Unite sa nu puna in aplicare partile „negative, legate de China” ale legislatiei.

„Daca Statele Unite se agata cu incapatanare de cursul sau, China va lua masuri hotarate si energice pentru a-si apara cu fermitate propriile interese de securitate si dezvoltare”, a declarat Lin, citat de Reuters.

Statele Unite sunt cel mai important sustinator international si furnizor de arme al Taiwanului, chiar si in absenta unor legaturi diplomatice oficiale. China, care considera Taiwanul drept propriul teritoriu, a cerut in mod repetat oprirea vanzarilor de arme.

Guvernul ales democratic al Taiwanului, care respinge revendicarile de suveranitate ale Chinei, a salutat noua legislatie, afirmand ca aceasta va contribui la mentinerea securitatii in regiune.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

4 ore ago

„Rusia nu are planuri de a cuceri Harkovul”, sustine Putin: „Vrem sa cream o zona tampon pentru a proteja Belgorodul”

Rusia nu intentioneaza, acum, sa cucereasca Harkovul din nord-estul Ucrainei, a declarat vineri presedintele rus…

O oră ago

„Cel mai mare ochi de pe cer”: Marea Britanie a inceput lucrarile la cel mai mare telescop din lume, acesta va putea cauta planete locuibile – Video

Marea Britanie este pregatita sa construiasca cel mai mare telescop optic terestru din lume: Extremely…

2 ore ago

AUR se lauda cu faptul ca procurorii DNA i-ar fi deschis dosar penal lui Nicusor Dan: „S-a inceput urmarirea penala in urma plangerii noastre”

Mihai Enache, candidatul AUR la Primaria Capitalei, a afirmat vineri ca procurorii DNA au inceput…

O oră ago

Un val de „caldura imposibila” a lovit Filipine in aprilie. Oamenii de stiinta avertizeaza ca urmeaza si mai rau

Valul de caldura record care a parjolit Filipinele in aprilie ar fi fost imposibil fara…

O oră ago