Categories: externe

China anunta ca isi amplifica „propaganda” la nivel global: „Strainii sa inteleaga ca Partidul Comunist Chinez urmareste fericirea poporului chinez”

China trebuie sa-si imbunatateasca modul in care isi spune ‘naratiunile’ unei audiente globale in contextul in care cauta sa dezvolte o voce internationala care sa-i reflecte statutul pe scena mondiala, a afirmat presedintele Xi Jinping, potrivit agentiei de presa Xinhua, transmite miercuri Reuters, citata de Agerpres.

Vorbind la o reuniune de lucru a Partidului Comunist Chinez, Xi a spus ca este crucial pentru tara sa sa-si amelioreze capacitatea de a-si propaga mesajele in intreaga lume pentru a prezenta o ‘China adevarata, tridimensionala si complexa’.

China trebuie sa dezvolte o ‘voce internationala’ pe masura fortei sale nationale si a statutului sau global, a subliniat Xi, citat de Xinhua.

De asemenea, trebuie sa intensifice eforturile de propaganda pentru a-i ajuta pe straini sa inteleaga Partidul Comunist Chinez si felul in care acesta ‘urmareste fericirea poporului chinez’.

China are nevoie sa creeze o echipa de profesionisti si sa adopte ‘metode precise de comunicare’ pentru diferite regiuni, a mai spus presedintele Xi.

Relatiile Chinei cu media straine au devenit tot mai tensionate in ultimii ani, organe locale de presa precum cotidianul de limba engleza Global Times semnalandu-i pe reporterii straini ‘vinovati’ de relatari partinitoare si incorecte, scrie Reuters.

Mai multi jurnalisti care lucrau pentru institutii de presa americane au fost expulzati anul trecut in contextul deteriorarii relatiilor dintre cele doua state.

De asemenea, China a interzis BBC World News de la difuzare pe retelele chineze de televiziune in urma relatarilor critice ale canalului britanic cu privire la situatia drepturilor omului in regiunea nord-vestica Xinjiang si originile pandemiei de COVID-19.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

9 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

21 de minute ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

39 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago