externe

China anunta ca o sanctioneaza pe Nancy Pelosi: „A subminat suveranitatea si integritatea teritoriala a Chinei”

China a anuntat vineri ca o va sanctiona pe presedinta Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi, pentru recenta vizita „rea” si „provocatoare” in Taiwan, transmite Reuters, citata de Agerpres.

„In ciuda ingrijorarii grave si a opozitiei ferme a Chinei, Pelosi a insistat sa viziteze Taiwanul, amestecandu-se grav in afacerile interne ale Chinei, subminand suveranitatea si integritatea teritoriala a Chinei, calcand in picioare politica unei singure Chine si amenintand pacea si stabilitatea Stramtorii Taiwan”, a comunicat printr-un purtator de cuvant ministerul de externe de la Beijing.

Ca raspuns la vizita in insula, in aceasta saptamana, a presedintei Camerei Reprezentantilor a Congresului SUA, China a organizat incepand de joi manevre militare de amploare, mobilizand avioane, nave si rachete balistice in sase sectoare din jurul insulei Taiwan, secretarul de stat american Antony Blinken vorbind vineri de un „raspuns militar extrem, disproportionat si care alimenteaza escaladarea”.

„Realitatea este ca vizita sa a fost pasnica. (…) Noi am anticipat ca R.P. Chineza va reactiona in aceasta maniera”, a mai spus seful diplomatiei americane.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Xi Jinping la Paris, ce a discutat cu Macron si Ursula von der Leyen: „China sa isi foloseasca toata influenta asupra Rusiei pentru a pune capat razboiului”

Presedintele francez Emmanuel Macron si presedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen l-au presat pe…

52 de minute ago

Aterizarea unui avion pe o autostrada aglomerata din Letonia. Cu ce probleme s-a confruntat pilotul – Video

Un avion cu doua persoane la bord a aterizat de urgenta pe o autostrada din…

2 ore ago

Judecatorul s-a saturat de atitudinea lui Trump, il ameninta ca-l baga dupa gratii. Trump continua sa ii atace pe martorii si juratii din proces

Judecatorul care conduce procesul penal in care Donald Trump este acuzat ca a platit o…

10 minute ago

Profesorii iranieni au iesit in strada in toata pentru a cere reforme in educatie. Regimul a trecut la represalii

Profesorii din Iran au iesit in strada in sprijinul reformelor din sectorul educatiei si pentru…

2 ore ago

Raportul oficial, cum a aparut craterul din mijlocul Slanicului: „Efectul actiunii apei care circula prin subsol pe dedesubtul stratului de asfalt”

Autoritatile au dat publicitatii, luni un raport preliminar in cazul surparii unei zone din centrul…

3 ore ago