externe

China cenzureaza imaginile de la Campionatul Mondial cu spectatorii fara masti. Cum vad chinezii transmisiunile in direct – Video

In timp ce protestele impotriva restrictiilor COVID continua sa se raspandeasca in China, televiziunea de stat de la Beijing a inceput sa cenzureze imaginile cu spectatorii fara masti de la Cupa Mondiala din 2022, informeaza Hollywood Reporter.

In timpul meciului de duminica din grupele Cupei Mondiale dintre Japonia si Costa Rica, canalul de sport al televiziunii de stat chineze CCTV a inlocuit imaginile cu fanii fara masca de pe stadion cu imagini cu jucatori si oficiali, potrivit South China Morning Post. De asemenea, se pare ca CCTV Sports a taiat scene cu multimea din transmisia meciului dintre Australia si Tunisia.

Cand a inceput Cupa Mondiala, imaginile cu fanii fara masti de la Cupa Mondiala au revoltat telespectatorii chinezi si utilizatorii retelelor de socializare, cei care sustin asa-numita politica Zero Covid a tarii, ironizand alte tari pentru abordarea nechibzuita a COVID-19.

La sfarsitul saptamanii, furia tot mai mare la nivel national fata de restrictiile impuse de China in privinta COVID s-a transformat in proteste in mai multe orase mari, printre care Shanghai si Beijing. Cu toate acestea, un numar tot mai mare de chinezi considera acum imaginile cu fanii din Qatar ca fiind inca o dovada ca restul lumii a evoluat, in timp ce tara lor se chinuie cu protocoalele restrictive privind virusul si cu blocajele interminabile.

Clipuri video de la meciurile de la Cupa Mondiala care arata fani fara masti zambind si aplaudand in tribunele din Qatar, fara nicio distantare sociala, au circulat pe scara larga pe serviciile de socializare chineze WeChat si Weibo, multi utilizatori postand comentarii sarcastice in care se intreaba daca evenimentul are loc pe o alta planeta sau intr-o alta dimensiune.

„Acesta este CM 2018? Nimeni nu este ingrijorat de virus?”, a scris un utilizator pe WeChat.

Cenzora de stat a reactionat rapid, postarilor critice fiind sterse in masa.

Popularitatea Cupei Mondiale FIFA a crescut vertiginos in China in ultimul deceniu, insusi presedintele chinez Xi Jinping promitand la un moment dat ca China va deveni in cele din urma un competitor important (tara nu s-a calificat la turneul din acest an). Companiile chineze sunt cei mai mari sponsori ai Cupei Mondiale din 2022, dupa ce au cheltuit 1,4 miliarde de dolari in contracte de sponsorizare, fata de 1,1 miliarde de dolari din partea marcilor americane, potrivit estimarilor.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

3 ore ago

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului spune ca Papa Francisc va vizita Turcia anul viitor

Papa Francisc planuieste sa viziteze Turcia anul viitor pentru a marca aniversarea Primului Sinod de…

3 ore ago

CTP, enervat dupa ce l-a vazut pe Burduja complimentandu-se cu Piedone: „Vrea sa se dea bine pe langa Voiculescu-Varanu, in nadejdea ca mai pica ceva…”

Cristian Tudor Popescu ii face un portret deloc magulitor lui Sebastian Burduja, candidatul PNL la…

18 minute ago

Premierul slovac Fico ramane in stare grava, dar stabila, poate vorbi

Premierul Slovaciei, Robert Fico, ramane in stare grava, dar stabila si poate vorbi putin, a…

3 ore ago

Rusia l-a expulzat pe atasatul militar britanic dupa ce Marea Britanie l-a expulzat pe omologul sau rus

Rusia a declarat, joi, ca il expulzeaza pe atasatul britanic al apararii si a promis…

60 de minute ago