China isi construieste baze militare in Africa. Avertismentul SUA: „China cauta locuri pentru reinarmarea si repararea navelor”

externe

China acumuleaza capabilitati militare pe coastele de vest ale Africii, generand riscuri de tip strategic in zona Oceanului Atlantic, avertizeaza un oficial militar american de rang inalt, citat de agentia Associated Press, citata de Mediafax.

Generalul Stephen Townsend, seful Comandamentului SUA in Africa, afirma ca Beijingul incearca sa obtina acces in porturi din Mauritania si Namibia, unde ar putea stationa submarine si nave militare.

„China cauta locuri pentru reinarmarea si repararea navelor. Aceste lucruri devin utile din punct de vedere militar in cazul unui conflict. China a stabilit deja prezenta in Djibouti. Acum se orienteaza spre coastele Atlanticului si vor sa creeze astfel de baze acolo”, a declarat generalul Stephen Townsend.

„Chinezii vor sa ia prin surprindere Statele Unite in anumite tari din Africa. Proiecte in porturi, eforturi economice, investitii in infrastructura, acorduri si contracte pentru acces mai mare in viitor. (…) Au armament si munitie. Au adus vehicule de lupta. Cred ca vor transfera si elicoptere de atac”, atrage atentia generalul american.

„Prezenta militara chineza in zona Oceanului Atlantic ma ingrijoreaza foarte mult”, a subliniat seful Comandamentului SUA in Africa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: