Un material al CNN socheaza lumea: LACOMIA fara margini a comunistilor CHINEZI

money

Stive uriase de bani cash, cutii pline de bijuterii si o statuie din au pur al lui Mao. Acestea sunt doar cateva din obiectele confiscate de la oficialii chinezi in cadrul campaniei anticoruptie derulata de guvern.

In ultimii trei ani, au fost prinsi cu spagi sute de mii de oficiali ai Partidului Comunist, printre care si lideri de rang inalt. Analistii sustin ca, prin aceasta campanie presedintele Xi Jinping urmareste purificarea partidului, consolidarea puterii si cresterea increderii publicului in conducerea sa.

Multe aspecte din cadru operatiunilor indreptate impotriva oficialilor de rang inalt raman secrete, insa ce apare in presa despre averea coruptilor este socant. Iata cateva exemple:

Wei Pengyuan

Ancchetatorii au gasit, in mai 2014,  in casa acestui demnitar comunist de rang inalt mai mult de 200 de milioane de yuani  (32 de milioane de dolari), bani proveniti din coruptie. Ei au folosit 16 masini de numarat bani pentru a calcula intreaga suma, din care patru s-au stricat de la utilizarea excesiva. Bancnota cu cea mai mare valoare este de 100 yuani (16 dolari).

Generalul Xu Caihou

Unul dintre militarii cu cel mai mare rang din China a fost prins cu bancnote in greutate de peste o tona ascunse in casa. Si asta nu e totul: Xu avea dosite si o multime de diamante. In total, generalul a avut atat de multi bani cash incat a fost nevoie de 12 camioane ca sa ii transporte si a durat o saptamana pentru a-i numara.

Xu primea mita de la soldati pentru a-i avansa in rang. Banii erau primiti in cutii cu numele tinerilor, iar multe nu au fost deloc deschise. Xu a murit de cancer in luna martie.

Ma Chaoqun

Ma Chaoquna, un functionar guvernamental cu rang relativ scazut,  a ajuns sef al companiei de alimentare cu apa din provincia Hebei. Anchetatorii au gasit in casa sa 120 de milioane de yuani (19,4 milioane dolari), lingouri de aur si documente de proprietate pentru 68 de case. „Ma lua bani de la oricine si de oriunde. Fara bani nu livra apa”, nota presa chineza.

Locotent-generalul Gu Junshan

Autoritatile au gasit doar patru camioane cu bunuri pretioase cand au perchezitionat casa generalului in ianuarie 2013.  I s-au confiscat 20 de lazi de lichior scump, obiecte de aur, printre care o barca, o chiuveta si o statuie a lui Mao, relata publicatia Caixin, citata de CNN.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: