China va investi inca 3 miliarde de euro in Ungaria: „Suntem prima destinatie de investitii pentru companiile chinezesti in Europa Centrala”

externe

Ungaria, ajutor financiar, ucraina, UE, santaj, OTP Bank, sanctiuni

Noi investitii ale companiilor chinezesti, in valoare de trei miliarde de euro, vor ajunge in perioada urmatoare in Ungaria. Acest lucru va consolida si mai mult pozitia Ungariei ca prima destinatie de investitii pentru companiile chinezesti in Europa Centrala, a anuntat, luni, la Beijing, Peter Szijjarto, ministrul ungar al afacerilor externe si al comertului exterior, potrivit hirado.hu.

Potrivit comunicatului MAE ungar, in urma intalnirii cu ministrul chinez al comertului, Wang Wentao, seful diplomatiei ungare a declarat ca a avut intrevederi cu conducatorii a cinci mari companii chineze, dintre care patru vor investi in Ungaria, in sectorul automobilelor electrice, deservind astfel producatorii auto germani prezenti deja in Ungaria.

Peter Szijjarto a subliniat ca una dintre cele mai grave consecinte ale razboiului din Ucraina este ca lumea se indreapta din nou spre o separare in blocuri, ceea ce este complet contrar intereselor Ungariei.

„Pentru noi, ar fi bine ca, in perioada urmatoare, lumea sa isi cladeasca activitatea pe interconexiuni, iar noi dorim conectivitate in loc de separare in blocuri (…) Consideram ca initiativele globale ale Chinei servesc acestui scop si, prin urmare, noi le sustinem”, a subliniat seful diplomatiei ungare.

Cooperarea dintre Uniunea Europeana si China ar trebui sa se bazeze pe respect reciproc si beneficii reciproce, a subliniat ministrul.

„Nu suntem de acord cu ideea ca Beijingul ar trebui sa fie tratat ca un risc sau o amenintare. Cooperarea cu China, consideram noi, are un potential urias pentru partenerii nostri”, a conchis Peter Szijjarto.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: