China reactioneaza cu FURIE, se simte „amenintata”. SUA, acuzata de acte „PERICULOASE si provocatoare”

externe

Autoritatile chineze au monitorizat, urmarit si avertizat nava de razboi americana USS Lassen deoarece a intrat „ilegal” in apele din apropierea insulelor si recifelor disputate din Marea Chinei de Sud, potrivit unei declaratii difuzate de Ministerul de Externe chinez, relateaza Reuters.

‘China cere ferm partii americane sa gestioneze constient situatia, sa corecteze imediat greseala si sa nu recurga la acte periculoase sau provocatoare care ameninta suveranitatea Chinei si interesele sale in domeniul securitatii’, se arata intr-o declaratie difuzata pe site-ul ministerului, citate de Agerpres.

Nava de razboi USS Lassen, distrugator de rachete ghidate, s-a apropiat marti la mai putin de 12 mile nautice de insulele artificiale pe care Beijingul le construieste in Marea Chinei de Sud, a anuntat un responsabil american din Ministerul Apararii.

China considera drept ape teritoriale zona de 12 mile nautice in jurul acestor insule artificiale construite pe insulite, dar SUA resping aceasta revendicare, estimand ca China nu-si poate construi astfel o suveranitate asupra acestei zone strategice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: