China: Regiunea Hong Kong, afectata de cele mai abundente precipitatii inregistrate vreodata – VIDEO

externe

inundatie, hong kong

La Hong Kong au cazut vineri dimineata, timp de o ora, cele mai abundente precipitatii inregistrate vreodata in metropola financiara, provocand inundatii si perturband traficul rutier si feroviar, la mai putin de o saptamana de la trecerea taifunului Haikui, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Observatorul din Hong Kong, agentia de meteorologie din metropola, a anuntat precipitatii de 158,1 milimetri la sediul sau intre orele locale 23:00 si miezul noptii, fiind cel mai inalt nivel de cand au inceput masuratorile in 1884. Nu au fost semnalate victime.

Autoritatile au anuntat inchiderea scolilor „din cauza conditiilor extreme”, precum si a unor servicii vamale la granita dintre oras si centrul tehnologic Shenzhen. Metropola chineza Shenzhen (sud) care se invecineaza cu Hong Kong-ul este afectata de joi de ploi torentiale, cele mai puternice inregistrate vreodata de la inceperea inregistrarilor meteorologice in zona, in 1952, potrivit presei oficiale.

Operatorul retelei de transport subteran a anuntat ca isi va suspenda partial serviciile pe una dintre liniile sale dupa ce o statie din cartierul Wong Tai Sin a fost inundata. Sunt afectate si alte statii

Pe mai multe drumuri, masinile si autobuzele erau pe jumatate scufundate.

Sudul Chinei a fost lovit weekend-ul trecut de doua taifunuri succesive, Saola si Haikui.

Schimbarile climatice au crescut intensitatea furtunilor tropicale, cu ploi intense si rafale puternice care provoaca inundatii rapide si daune in zonele de coasta, afirma expertii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: