China vrea sa INTIMIDEZE SUA: Si-a prezentat „ucigasele de portavioane” – Vezi VIDEO

externe

Douasprezece rachete noi balistice ale armatei chineze, de tipul DF-21D, supranumite ‘ucigase de portavioane’, au fost prezentat joi la Beijing in cadrul impresionantei parade militare, ocazionata de implinirea a 70 de ani de la capitularea Japoniei, potrivit imaginilor televiziunii de stat chineze.

Aceasta noua arma, desfasurata in Piata Tiananmen, a suscitat in ultimii ani numeroase speculatii in cercurile militare cu privire la capacitatea acestora de a schimba echilibrul de putere in Oceanul Pacific, fieful traditional al Flotei a 7-a americane.

Montate pe camioane mari, cele 12 rachete de tipul DF-21D ( ‘Dongfeng’/’Vant de est’) reprezentau dispozitive cu o lungime de zece metri si un diametru de aproximativ un metru.

china

 

Iata cum functioneaza aceasta noua arma.

Presa oficiala chineza a indicat ca ar fi pentru prima oara cand acestea sunt expuse in public. Raza lor de actiune ramane neclara, dar experti militari occidentali estimeaza ca aceasta ar putea fi intre 900 si 1.000 de km. Noile rachete balistice sunt capabile sa dezvolte o viteza de pana la 3.500 km/ora, ceea ce le face aproape invulnerabile in fata sistemelor de aparare antiaeriene clasice. Rachetele au prezentate in premiera in cadrul ample parade militare.

Rachetele DF-21 D sunt de fapt ASBM ( ‘Anti-ship ballistic missile’ /’Rachete balistice antinavale’), dotate cu echipamente electronice sofisticate ce le permit odata intrate in atmosfera sa se indrepte spre tinta lor, scrie Agerpres.

Incarcatura exploziva pe care o transporta este capabila sa provoace daune considerabile unui portavion, potrivit expertilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: