Chinezii anunta ca au inventat o baterie care tine 50 de ani: „Au reusit sa strecoare 63 de izotopi intr-o baterie mai mica decat o moneda”

externe

Baterie atomica

O firma cu sediul in China, Betavolt New Energy Technology, sustine ca a reusit sa dezvolte o baterie cu energie nucleara (radioizotop) care poate genera electricitate timp de pana la 50 de ani, fara a fi nevoie de incarcare sau intretinere.

Dimensiunea bateriei va fi mai mica decat o moneda, deoarece compania a reusit sa strecoare 63 de izotopi in acel modul mai mic decat o moneda, anunta Today.

Mai mult, compania a afirmat ca este prima baterie din lume care realizeaza miniaturizarea energiei atomice. Betavolt a anuntat ca in curand o va produce in masa aceasta baterie pentru a fi folosita in scop comercial, la fel ca si alte gadgeturi.

Intr-o declaratie oficiala, compania a sustinut ca aceste „baterii cu energie atomica pot satisface nevoile de alimentare cu energie de lunga durata in mai multe scenarii, cum ar fi industria aerospatiala, echipamente de inteligenta artificiala, echipamente medicale, microprocesoare, senzori avansati, drone mici si micro-roboti”.

In era inteligentei artificiale, aceasta noua inovatie „va ajuta China sa obtina un avantaj in noua runda a revolutiei tehnologice a inteligentei artificiale”, se mai arata in declaratie.

Potrivit Futurism, o publicatie orientata spre tehnologie, bateria nucleara este alcatuita din straturi foarte subtiri de izotopi nucleari si semiconductori de diamant. Dimensiunile bateriei sunt de 15x15x5 mm. In prezent, aceasta genereaza o putere de 100 mW la 3V.

Obiectivul este insa de a ajunge la o putere de iesire de 1W pana in 2025.

„Radiatia nu prezinta niciun pericol pentru corpul uman, ceea ce o face utilizabila in dispozitive medicale, cum ar fi stimulatoarele cardiace”, a declarat Betavolt.

In plus, designul este stratificat, ceea ce impiedica bateria sa ia foc sau sa explodeze din cauza unei forte bruste.

De asemenea, compania a sustinut ca bateria poate functiona potential la temperaturi cuprinse intre -60 de grade Celsius si 120 de grade Celsius.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: