politica

Chirica, fost lider PSD: „PSD stia ca vine pandemia, a preferat sa se retraga in opozitie, sa critice si sa incite populatia la dezordine”

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, sustine ca PSD s-a retras de la putere „stiind de pandemia care se apropia” si nu a vrut sa se compromita, pentru a sta in opozitie ca sa-i critice pe liberali si sa incite populatia la dezordine.

Mihai Chirica, lider al filialei municipale PNL Iasi, a spus, duminica, la evenimentul de lansare a programului de guvernare PNL Iasi, ca Guvernul Orban si-a asumat o grea sarcina, pentru ca are de luptat pe de o parte cu Covid-19, iar pe de alta parte se bate si cu „Partidul Comunist Roman, reinventat dupa 1990”.

„Guvernul Orban lupta cu Covid-19, dar si cu PCR 19-90, ca s-o parafrazez pe doamna Dancila. Guvernul liberal lupta cu Partidul Comunist Roman care s-a reinventat dupa 1990”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Edilul Iasiului considera ca PSD a stiut ca vine pandemia si ca social-democratii s-ar fi retras intentionat in opozitie.

„PSD a plecat de la putere cand detinea majoritatea in Parlament, stiind de pandemia care se apropia. PSD n-a vrut sa se compromita politic si a preferat sa se retraga in opozitie, sa critice si sa incite populatia la dezordine, sa contribuie la cresterea numarului de infectari, ceea ce s-a si intamplat de altfel”, a sustinut Chirica, citat de news.ro.

Edilul iesean sustine ca Romania a infruntat pandemia cu rezultate mult mai bune decat alte state europene.

Chirica i-a indemnat pe ieseni sa vina la vot pe 6 decembrie, precizand ca „politica se face in cabina de vot, nu la televizor sau pe Facebook”.

La randul sau, liderul filialei judetene Iasi a PNL, Costel Alexe, a spus, in cadrul aceluiasi eveniment, ca Iasiul trebuie sa trimita o echipa consistenta de liberali in Parlament, pentru a putea sustine din Legislativ proiectele judetului.

„Parlamentarii PNL Iasi vor face echipa cu primarul, cu seful de consiliu judetean, dar si cu ceilalti 97 de primari din judet. Autostrada Iasi-Targu Mures este cel mai important proiect pe care trebuie sa-l infaptuim in acest mandat. De asemenea, avem in vedere construirea autostrazii de la Siret spre Bucuresti. Spitalul regional, stadionul, sala polivalenta si parcurile industriale sunt obiective care vor aduce dezvoltare judetului”, a afirmat seful liberalilor ieseni, Costel Alexe.

Totodata, deputatul Alexandru Muraru a spus ca, fara investitii majore in educatie, Romania va stagna, el criticand PSD pentru ca a alocat bani putini acestui domeniu.

„PSD a creat cel mai mare haos in acest sector. Bugetul educatiei a fost dus de PSD la un minim istoric, de sub trei la suta din PIB in 2019. Am ajuns la 3,4 la suta din PIB in timpul guvernarii Orban, iar pana in 2024, sase la suta din PIB va merge catre educatie”, a afirmat deputatul liberal Alexandru Muraru.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

11 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

11 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

11 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

11 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

12 ore ago