Chirica se intoarce la PSD-ism: „Ma simt intr-un grav pericol. Sper ca justitia sa nu se faca in cabinetele de partid”

politica

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, sustine intr-un mesaj video postat joi pe pagina sa de Facebook ca „ma simt in pericol, intr-un grav pericol” in legatura cu acuzatiile DIICOT la adresa sa. El reia tezele propagandei PSD din Regimul Dragnea afirmand ca „sper ca justitia sa nu se faca in cabinetele de partid”.

„Ceea ce se intampla in ultima perioada depaseste, pentru mine, nivelul de asteptare pe care il am de la un stat ce se doreste cu adevarat integrat in Uniunea Europeana. Am suportat multe, si apostrofari, si chiar si nedreptati, si lucruri care mi-au fost aduse la adresa mea si care nu au avut niciun fundament, dar si lucruri pe care le-am facut mai putin bine, gresite, dar m-am corijat. In 6 ani n-am semnat niciun document care sa nu fie acoperit de legalitate sau de continut tehnic asumat de oameni din administratia publica in acel domeniu. In 6 ani n-am cerut nimanui sa creeze, sa semneze si emita un document legat de orice. In 6 ani nu am luat nimanui niciun drept. Le-am cerut un singur lucru: respect pentru cel care te plateste, iesenii”, afirma Mihai Chirica.

Primarul Iasiului spune ca se afla intr-o situatie care ii slabeste increderea in sistemul de justitie in mod radical.

„Speta in care ma aflu astazi vorbeste despre incadrare intr-un act de crima organizata. E mai mult decat pot intelege eu. E ca si cum s-ar face trafic de arme, de stupefiante, de prostitutie. Nu merita iesenii si nu merita primarul Iasiului, impersonal, sa se intample acest lucru”, continua Chirica.

„Ma simt in pericol, intr-un grav pericol si sper ca justitia sa nu se faca in cabinetele de partid. Sper sa nu ne intoarcem in timp. Sper ca celelalte institutii ale statului sa asculte, sa incerce si chiar sa faca sa se afle adevarul. Nu pot suporta acest lucru. Iasiul are o agenda externa, Iasiul are un proiect pentru Basarabia, Iasiul are un primar care si-a respectat juramantul zi de zi. Iasiul si-a ales un om care sa sufere alaturi de el, dar nu asa. Ma simt in pericol, intr-un mare pericol.

Nu cer sprijin politic, nici macar de la PNL, cu toate ca am avertizat de la inceputul acestui an ca presiunea la Iasi creste. Nu tin sub nicio forma sa fac justitie televizata, dar pare putin anapoda. Pe 24 ianuarie, ca niciodata, sunt stropit in Piata Unirii fara sa mi se ia apararea, pe 27 sunt trimis in judecata pe un dosar clasat de DNA, pentru care nu am depus ulterior la judecatorie niciodata nicio marturie pentru ca nu s-a admis, iar pana la sfarsitul lunii aprilie sunt incadrat in forma de crima organizata, chiar si pentru omisiunea unei sesizari. Pentru mine nu conteaza, conteaza pentru imaginea acestui oras. De aceea, spun public: ma simt in pericol si rog sa se faca justitie. Daca am gresit, vreau sa platesc public si vreau sa mi se spuna unde am gresit si atunci voi iesi public cu demisia in mana”, sustine Mihai Chirica.

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT intr-un caz de inselaciune cu un teren al primariei. Mihai Chirica are calitatea de inculpat.

Totodata, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, acum city manager, se afla sub control judiciar.

Patru persoane au fost retinute in acest dosar – un notar, un functionar public, fostul arhitect sef din Primaria Iasi, Alexandru Mustiata, si Claudiu Asimionesei – patronul publicatiei „Buna Ziua Iasi”.

Alte sapte persoane sunt cercetate sub control judiciar, printre care doi notari, un avocat si fostul viceprimar Gabriel Harabagiu.

Procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Iasi au efectuat, luni, 24 de perchezitii domiciliare in Iasi si Bucuresti, intr-un dosar de inselaciune cu un teren ce apartine Primariei Iasi, in care sunt implicati avocati, notari si functionari publici.

Descinderile au vizat destructurarea unei grupari specializate in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual, instigare la infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual, abuz in serviciu si omisiunea sesizarii.

In cauza s-a retinut faptul ca, in cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infractional organizat in vederea obtinerii, in mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul Primariei Iasi, pe care au construit un bloc de locuinte, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de un teren aflat in zona centrala a municipiului Iasi, care ar fi fost cedat de administratia locala familiei Asimionesei, cu obligatia construirii unei cladiri – pensiune si sediu de birouri. Familia Asimionesei, care detine publicatia „Buna Ziua Iasi”, ar fi construit insa pe acel teren un bloc de locuinte.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: