Chirieac anunta planul PSD: „Referendum de suspendare a presedintelui Iohannis odata cu alegerile europarlamentare”. Vor sa blocheze astfel referendumul pe justitie

politica

Analistul Bogdan Chirieac, portavoce mediatica a lui Liviu Dragnea, a cerut, miercuri seara, suspendarea din functie a presedintelui Iohannis si organizarea referendumului chiar de alegerile europarlamentare. 

Chirieac a cerut, foarte nervos, ca Iohannis sa fie suspendat din functie daca nu accepta noi propuneri de ministri ai Transporturilor si Dezvoltarii inaintate de PSD.

„Daca presedintele refuza dialogul cu guvernul, trebuie incepute procedurile de suspendare. Sa fie referendumul de suspendare odata cu alegerile europarlamentare”, a declarat Chirieac.

El l-a acuzat pe Klaus Iohannis si ca a intervenit in justitie, „cerand sa fie terminat repede dosarul lui Kovesi”, si ca acum are de gand sa respinga legea bugetului.

Realizatorul Radu Tudor i-a atras atentia ca suspendarea ii va aduce lui Klaus Iohannis o si mai mare simpatie din partea electoratului, astfel incat va castiga alegerile prezidentiale fara probleme. Chirieac s-a declarat de acord, insa a spus ca in perioada cat va fi suspendat, PSD are „sansa sa normalizeze tara”.

„In acest interval de cateva luni de zile, in care este suspendat, trebuie sa normalizezi. Va castiga alegerile Iohannis, dar in cateva luni cu presedintele Tariceanu au sansa sa normalizeze tara, sa o pui pe sine. Acest lucru trebuie facut chiar daca PSD nu mai are sanse la Presedintie”, a declarat Chirieac.

Reamintim ca presedintele Iohannis ar putea sa ceara organizarea unui referendum pe justitie cu ocazia alegerilor parlamentare, el atacand recent la CCR decizia Parlamentului care interzice acest lucru. Referendumul de suspendare este astfel menit sa blocheze de fapt referendumul pe justitie.

Citeste si: Bogdan Chirieac da in judecata aktual24.ro. Solicita un milion de lei drept daune morale

Newsweek Romania a anuntat recent ca Bogdan Chirieac a incasat, anul trecut, peste un milion de lei de la PSD. „Un alt beneficiar este ‘jurnalistul’ si ‘analistul’ Bogdan Chirieac, prin firma Press Media Electronic SRL, care a incasat anul acesta de la PSD nu mai putin de 1.157.149 de lei”, scrie Newsweek Romania.

Comentarii: