Chirieac are informatii din tabara lui Dragnea. Ce se va intampla la sedinta CEX de luni: „Lucrurile se indreapta spre un deznodamant clar”

politica

Analistul pro-PSD Bogdan Chirieac este convins ca premierul Tudose va fi debarcat in urma sedintei CEX de luni, care a fost progamata de urgenta din acest week-end, la presiunile apropiatilor lui Dragnea.

„In acest moment, cred ca singura problema care se mai pune este numele noului prim-ministru care va fi desemnat. Dupa cum am vazut evolutia in ultimele 24 de ore, inclusiv interventia doamnei Gabriela Firea, un lider puternic in PSD, cat si declaratia doamnei Ecaterina Andronescu, lucrurile se indreapta spre un deznodamant clar: indepartarea premierului Mihai Tudose. Ce anume a determinat aceasta stare de nervi in PSD, vom analiza in orele si zilele urmatoare. Urmatorul premier va fi pana la sfarsit tot de la PSD. Majoritatea parlamentara nu s-a schimbat, programul de guvernare a continuat, chiar daca au fost doi premieri PSD in 2017.

Declansatorul actualei crize este acela ca Mihai Tudose s-a sacrificat pentru un obscur sef al Politiei, pe care opinia publica il dorea demis. Poate si modul de comunicare al lui Mihai Tudose cu partidul a fost deficitar. Nu si-a dat seama cat de toxica este pentru partid si societatea romaneasca zicerea cum ca dansul ar fi de la Securitate, zicere, daca vreti, neconfirmata de vreo dovada. Au fost speculatii ca si-a facut doctoratul la Academia de Securitate si ca nu stiu cine i-a semnat prefata si postfata. Dar altminteri, alte dovezi nu au fost. S-a lasat sa planeze acest lucru,” a spus Bogdan Chirieac la Romania TV.

Chirieac considera ca greselile facute de premier i-ar putea distruge cariera politica. Printre erori, una dintre ele a fost fundamentala.

„Mihai Tudose face o greseala fundamentala. Nu-si da seama ca partidul nu mai doreste sa se afle la cheremul Securitatii. Daca inainte de ’89 partidul conducea clar Securitatea, in anii ’90, pe vremea lui Iliescu, cu siguranta partidele au ramas deasupra Securitatii. Odata cu venirea lui Traian Basescu, Securitatea a fost deasupra partidelor. Lucrurile au continuat, intr-o oarecare masura, cam la fel, pana la venirea lui Eduard Hellvig, la SRI, in anul 2015. El a scos SRI din jocurile politice si statul paralel. Mihai Tudose a dat ceasul inapoi sau a dat aceasta senzatie. Acest fapt de pactizare cu Securitatea, cu statul paralel, risca sa distruga cariera politica a lui Mihai Tudose. Iata reactiile: Dumitru Buzatu, doamna Andronescu, doamna Firea. S-a spus clar ca nu se vrea asteptarea CEx-ului de la Iasi. Se vrea luni sau marti sau miercuri un CEx extraordinar pentru a se transa situatia. Partidul nu mai are rabdare,” a mai spus Bogdan Chirieac.

Comitetul Executiv National al PSD se va reuni luni in sedinta, au declarat, sambata, pentru Agerpres, surse social-democrate. CEX ar fi trebuit sa aiva loc la sfarsitul lunii, pe 29 ianuarie, la Iasi.

Potrivit surselor citate, cel mai probabil, membrii Comitetului Executiv National se reunesc la Bucuresti, la ora 14,00.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: