Chirieac da de gol planurile lui Liviu Dragnea. PSD vrea sa taie bugetul Presedintiei ca s-o faca nefunctionala

politica

Bogdan Chirieac, trompeta mediatica a lui Liviu Dragnea, anunta ca Viorica Dancila ar putea sa taie drastic bugetul alocat Presedintiei Romaniei, ca urmare a faptului ca Iohannis refuza sa numeasca doi ministri. „Institutia prezidentiala poate deveni foarte mica”, indica Chirieac.

Intrebat, la Antena 3, despre anuntul lui Dragnea privind taierea bugetelor serviciilor secrete, Chirieac a declarat ca Guvernul are la indemana un „instrument teribil” prin care poate sa taie si bugetul Presedintiei.

”Eu cred ca este raspunsul lui Liviu Dragnea la asaltul statului subteran asupra PSD prin cooptarea parlamentarilor in noul partid PRO Romania. Liviu Dragnea si-a adus aminte ca intr-un stat democratic, Guvernul este cel care decide, avand la indemana un instrument teribil. Nu catusele, nu procurorul, nici macar completele de 5. Instrumentul se numeste BUGET. In functie de ce hotaraste Guvernul, se aloca bugetul. In functie de buget, institutiile devin mai puternice sau mai putin puternice, in limite constitutionale sau raman in afara unor limite constitutionale. Acest lucru se poate aplica pentru Presedintia Romaniei? Presedintele incalca legea refuzand sa numeasca cei doi ministri in Guvern. Cu bugetul, institutia prezidentiala poate deveni foarte mica. O sa spuneti: Bine, dar. Da, bine dar Guvernul este votat in Parlament, Parlamentul este suveran. Guvernul decide si raspunde pentru faptele sale”, a declarat Chirieac la Antena 3.

Liviu Dragnea ataca serviciile secrete

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica, la Parlament, ca le-a solicitat prim-ministrului Viorica Dancila si ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, sa analizeze sumele alocate in proiectul de buget pentru serviciile secrete si sa realoce sume de la acestea catre Sanatate.

„I-am rugat sa analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred ca sume importante de aici pot fi realocate catre Sanatate, de exemplu. Eu ma gandesc ca un program de acordare gratuita pentru toti copiii din Romania de vitamina D este tot un program de siguranta nationala, program pentru diabet. Si doamna prim-ministru impreuna cu domnul ministru au spus ca vor analiza. Daca pot face in Guvern aceasta modificare, daca nu, eu sigur o sa fac la Parlament cu amendamente”, a spus Dragnea la finalul sedintei Comitetului Executiv National (CExN) al PSD.

Intrebat daca va mai cere un nou aviz de la CSAT, liderul PSD a subliniat ca „Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: