Chirieac, furios ca PSD nu reuseste sa o demita pe Clotilde: „S-au frecat trei luni, abia au strans 20.000 de semnaturi pentru referendum. Referendumul este o capcana”

politica

Bogdan Chirieac, a carui firma a incasat peste 1.000.000 de lei de la PSD in 2018, ii ridiculizeaza pe pesedisti pentru ca nu au reusit sa stranga decat 20.000 de semnaturi in trei luni pentru referendumul de demitere a lui Clotilde Armand. Chirieac a beneficiat si de numeroase contracte grele cu primariile controlate de PSD din Bucuresti.

„Eu cred ca acest referendum este o capcana (n.r. – strangerea de semnaturi pentru declansarea unui referendum de demitere a primarului Clotilde Armand). Este o capcana pentru insurubarea in scaun a doamnei Armand. Daca ai mari dificultati, ca te freci de trei luni si abia ai strans 20.000 de semnaturi, la referendum – trebuie sa se uite cineva de la PSD prin legea aceea – lasa ca trebuie sa participe o treime din numarul total al celor inscrisi, deci vreo 80 si ceva de mii de cetateni, ca sa poti sa o dai jos pe doamna Armand, mi se pare ca 25% din numarul total de alegatori trebuie sa spuna ‘da, suntem de acord cu demiterea’. Asta inseamna ca trebuie sa vina la vot vreo 60 si ceva de mii de oameni, spre 70.000.

Eu nu cred ca e posibil asa ceva. Simtul civic, in acest moment, este zero, cu atat mai mult in Sectorul 1 unde lumea da, nu e deloc multumita, dar zice ‘lasa asa, ce sa mai, sa vina ciuma rosie?’. De asta spun, referendumul anti-Armand este o capcana, nu cred ca trebuie sa se concentreze PSD-ul pe asa ceva”, a declarat Chirieac pentru site-ul sau, DC News.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca in mod „categoric se strang semnaturile pentru demiterea doamnei Clotilde Armand” si ca pana acum au fost adunate 20.000 de semnaturi, dar ca tinta este de 60.000. Ciolacu a precizat ca a propus un protocol si altor partide.

00:09 / 01:51
„Sunt peste 20.000 de semnaturi, noi estimam sa strangem 60.000 de semnaturi. Am avut o discutie si cu presedinta organizatiei de Bucuresti, cu doamna Gabriela Firea, se va implica direct in aceasta coordonare. Am facut solicitari si de corturi. Dupa deciziile pe care o sa le luam la inceputul saptamanii, vom tura absolut toata actiunea”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, joi seara.

Marcel Ciolacu a explicat ca nu a mai dorit sa astepte o decizie a magistratilor si a demarat aceasta campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Am vazut si eu astazi ca am fost certat de CSM, de Sectia procurorilor, pentru declaratii politice, pentru ca am declarat ca nu mai asteptam o decizie a unui magistrat si vom porni sa o demitem pe doamna Clotilde. Imi pare rau, dar nu sunt unul dintre politicienii care a discutat vreodata orice decizie a vreunui procuror sau judecator si am si spus ca nu voi face niciodata acest lucru. Acea declaratie a venit in contextul ca prima oara am declarat ca sustinem orice actiune cetateneasca fiindca nu avem o decizie a unui magistrat. Dar dupa ce am vazut cu totii filmele, ce s-a intamplat in Biroul Electoral de Sector unde erau neamuri, candidati, membri ai Biroului sau nemembri, toti de-a valma, activisti, cu sacose, cum luau din saci, cum plecau cu documente si ma adresez si CSM si Sectiei de procurori, nu va suparati pe noi, exista o limita totusi. Daca nu intelegem ca daca lasam lucrurile nesanctionate la ceea ce s-a intamplat la Sectorul 1 si daca nu intelegem ca democratia are de suferit, atunci inseamna ca noi nu mai suntem un stat democratic”, a declarat Ciolacu, citat de news.ro.

Presedintele PSD a adaugat ca a propus un protocol si altor partide, pentru acest demers.

„Am propus un protocol si la celelalte partide politice, va fi semnat de patru sau cinci partide politice acest demers de strangere de semnaturi, am propus si la PRO Romania si la PP-USL si la PER. Nu avem un raspuns de la PMP, nu am inteles de ce fiindca imi aduc aminte ca au fost furati la alegerile generale, daca mai aveau 2.000 de voturi, erau in Parlamentul Romaniei. Nu am inteles de ce nu au raspuns, poate raspund cu intarziere. Categoric se strang semnaturile pentru demiterea doamnei Clotilde Armand”, a sustinut Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat ca este nevoie de 53.000 de semnaturi pentru referendumul privind demiterea primarului Clotilde Armand.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: