Chirieac iar a intrat in panica: „O noua tentativa de inlaturare, prin intermediul justitiei, a doamnei Dancila”

politica

Analistul pro-PSD Bigdan Chirieac sustine ca actiunea in istanta pe care fostul ministrul al Muncii, Dragos Pislaru o va face impotriva lui Dancila pentru abuzul de la Consiliul Economic si Social (CES) reprezinta o incercare de „inlaturare” a lui Dancila din functia de premier.

Actiunea lui Pislaru „transmite acelasi semnal pe care il transmite si Dacian Ciolos: tara se conduce cu DNA-ul si catusele. Atat stiu domniile lor. Nu se conduce altfel, nu exista dialog, institutii. Exista numai organe. Dansii sunt cu plangerea penala, cu abuzul in serviciu”,  a declarat Chirieac la Antena 3, desi Dancila nu este subiectul uneiu plangeri penale.

Chirireac a speculat in continuare, sustinand ca ar putea urma si o plangere penala, dupa care ar fi posibila inlocuirea lui Dancila.

„Exista aceasta nesansa, in acest moment. Premierul nu este si parlamentar. Daca era, orice actiune era sortita esecului deoarece camera din care facea parte nu incuviinta inceperea urmarii penale. Mai trebuie, insa, facut ceva. Si, aici, profesorul Tudorel Toader ar trebui sa propuna: sa activeze acea prevedere a denuntului calomnios. Statul pierde bani cand incepe o astfel de ancheta, iar cel care a facut denuntul trebuie sa raspunda”, a mai afirmat Chirieac.

„Se poate sa fie o noua tentativa de inlaturare politica, prin intermediul justitiei, a doamnei Dancila. Nu este in regula. Nu se intampla asa ceva in niciun stat european civilizat sau in toata lumea occidentala. Adica opozitia face plangeri penale, niste procurori interesati le dau curs, apoi presedintele il suspenda pe premier. Asa ceva este intolerabil”, a insistat propagandistul PSD.

Fostul ministru al Muncii din guvernul tehnocrat, Dragos Pislaru, a declarat, la Digi FM, ca Miscarea Romania Impreuna ia in calcul o actiune in instanta impotriva premierului Viorica Dancila, dupa ce 13 din cei 15 membri din partea societatii civile ai Consiliului Economic si Social (CES) au fost schimbati pentru ca ”deranjau planurile Executivului”.

”Spre stupefactia Guvernului, oamenii aia chiar voiau sa citeasca actele normative si sa-si exprime opinii conform rolului constitutional pe care il are CES. Revocarea printr-un act administrativ nu mai e posibila, odata ce mandatul este stipulat in lege ca este de 4 ani. Prin urmare, exista foarte multe considerente care indica un abuz in serviciu din partea primului-ministru si lucrurile nu o sa ramana in aer. (…) Luam in calcul o actiune in instanta”, a afirmat Dragos Paslaru.

13 dintre cei 15 membri ai CES au fost inlaturati, printr-o decizie a premierului Viorica Dancila. Singurii mentinuti au fost Asociatia Municipiilor din Romania si FACIAS. Membrii CES au mandat de 4 ani si au fost numiti in Consiliu in 2015.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: