Chirieac incaseaza bani publici si in guvernarea PNL-USR. CNAIR, aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, ii livreaza lunar bani pentru „cursuri de comunicare”

politica

DC News Media Group, firma detinuta de Bogdan Chireac, continua sa incaseze bani publici si de la guvernarea PNL-USR PLUS. Firma respectiva incaseaza peset 2.000 euro/luna de la CNAIR pentru „cursuri de comunicare”. CNAIR este in subordinea Ministerului Transporturilor.

„Noi vrem autostrazi, ei vor imagine. CNAIR, compania de autostrazi, are o directie de 16 de oameni pe comunicare. Nu-i nici o problema ca-i platesc cate 11.000 lei lunar Morsei competente de la DC News pentru cursuri de comunicare.

E cazul ca, noul ministru, sa puna capat risipei. ca ne asteapta un an greu fara bani si fara autostrazi”, a scris Stelian Negrea pe Facebook, prezentand documente doveditoare.

Site-ul DC News, controlat de Bogdan Chirieac, a primit 72.000 de lei in 2019 pentru doar sase articole pozitive din partea CNAIR.

Situatia dezastruoasa a drumurilor romanesti a fost promovata de compania DC News pentru suma de 72.000 lei, arata Newsweek Romania intr-un nou articol dedicat contractelor obtinute de „analist” de la statul roman. Contractul a fost atribuit de Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, pentru a beneficia de sase articole pozitive. Articolele au fost mascate intr-o campanie de educatie rutiera.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat pe 23 mai 2019 un anunt de achizitie a unor servicii pentru promovarea si maximizarea vizibilitatii companiei a caror valoare a fost estimata la 72.000 lei. In aceeasi zi, contractul a fost adjudecat de firma DC News Media Group, controlata de Bogdan Chirieac.

Conform anuntului de pe SEAP, se dorea „brand-uirea campaniei cu sigla CNAIR – CAMPANIE SUSTINUTA DE CNAIR, pe toata durata de derulare, realizarea unor articole de informare: 6 articole in total, despre situatia actuala din Romania in ceea ce priveste educatia rutiera, modelul altor tari si vidurile legislative – realizarea unui sondaj de opinie printre cititorii Prestatorului referitor la necesitatea realizarii unor programe speciale de educatie rutiera”. Ulterior, sondajul urma sa fie transpus intr-un material de presa si publicat pe site-ul dcnews.ro, impreuna cu o dezbatere pe acest subiect.

Newsweek Romania a mai dezvaluit la inceputul lunii iunie 2019 ca CNAIR i-a mai dat firmei lui Bogdan Chirieac un contract de 43.000 lei pentru a beneficia de imagine favorabila si stiri pozitive.

Mai mult despre:

Comentarii: