Chirieac mai tranteste una: „Iohannis are o teama mare fata de Eugen Nicolicea ca ar putea demantela ce a ramas din statul subteran”

politica

Analistul Bogdan Chirieac este convins ca presedintele Iohannis nu il va accepta pe Eugen Nicolicea ca ministru al Justitiei pentru ca „are o teama mare”.

„Nu exista nicio sansa de reusita. Presedintele Iohannis are o teama mare fata de Eugen Nicolicea ca ar putea demantela ce a ramas din statul subteran. Iar presedintele Iohannis crede in mod gresit ca are nevoie de statul subteran pentru a fi reales. Nu! Dansul daca facea ce trebuia nu avea nevoie de nimic, il votam noi, poporul. Dansul a ajuns acum sa se bazeze numai pe statul subteran si atunci ii e teama, ca din aceasta cauza l-a tinut si pe Augustin Lazar pana in panzele albe provocandu-si grave prejudicii de imagine. Pe scurt, presedintele Iohannis nu-l va accepta pe Eugen Nicolicea si se va ajunge in Parlament”, a declarat Chirieac la Romania TV.

Presedintele Klaus Iohannis sustine marti, la ora 17:00, o declaratie de presa la ora 17:00, fiind asteptat anuntul referitor la numirile in Guvern.

Premierul Viorica Dancila a trimis in 17 aprilie, la Cotroceni propunerea de revocare a lui Tudorel Toader de la Ministerul Justitiei si demisiile Rovanei Plumb si Nataliei Intotero, candidati la europarlamentare, de la Ministerul Fondurilor Europene, respectiv, de la cel al Romanilor de Pretutindeni. De asemenea, a trimis si propunerile de inlocuitori: Eugen Nicolicea (Justitie), Oana Florea (Fonduri Europene) si Liviu Brailoiu (Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni). Ulterior, Toader a demisionat din functie.

O zi mai tarziu, presedintele Iohannis declara ca, primind acele scrisori, si-a pus intrebarea ce se doreste cu aceasta remaniere, iar prima sa impresie este ca se face pentru ca lucrurile sa mearga mai prost. Presedintele a sustinut ca PSD vrea sa intareasca asaltul asupra justitiei.

„Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare si propuneri de noi ministri. Insa, primind acele scrisori mi-am pus intrebarea ce se doreste cu aceasta remaniere guvernamrntala. De regula, o remaniere se face pentru a face guvernul mai bun, mai eficient, mai eficace. Prima mea impresie este ca aceasta remaniere guvernamentala se face pentru ca lucrurile se mearga mai prost. Asa ceva este pur si simplu inadmisibil. Este o prima impresie pe care am vrut sa o comunic opiniei publice. Mai multe despre aceste lucruri voi comunica la inceputul saptamanii viitoare, cand voi avea o explicatie pe ceea ce probabil va trebui sa se intample”, a declarat Iohannis.

Presedintele a mai precizat ca a vorbit cu premierul Viorica Dancila.

„I-am comunicat ca va primi de la mine un raspuns la inceputul saptamanii viitoare”, a precizat Klaus Iohannis.

El a tinut insa sa precizeze ca „lucrurile incep sa capete un contur trist”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: