Chirieac, o noua manipulare slinoasa. Anunta cand va fi revocata Kovesi de Iohannis: „Sunt presiuni externe, urmeaza sa vina cineva de la cancelaria doamnei Merkel”

news

Analistul Bogdan Chirieac, unul dintre cei mai vicleni propagandisti ai PSD de la Antena 3 si Romania TV, sustine ca presedintele Iohannis este presat de Germania sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi.

„Urmeaza sa vina cineva de la cancelaria doamnei Merkel si ar urma ca saptamana viitoare, pe 24 sau 25, presedintele sa emita decretul de revocare.

Este vorba despre respectarea Constitutiei, nu este ceva impotriva doameni Kovesi.

Asa mi-au spus sursele, sunt presiuni externe. Nu se doreste ca presedintele sa incalce Constitutia”, a declarat Chirieac la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat, marti, daca a terminat de citit motivarea deciziei CCR in privinta revocarii sefei DNA, el replicand: ”Si aceasta saptamana este dedicata cititului”.

In urma cu o saptamana, presedintele Klaus Iohannis a avut o prima reactie dupa publicarea motivarii CCR privind revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, spunand ca motivarea aduce la suprafata mai multe intrebari decat clarificari, dar poate ca o aprofundare ulterioara „va duce mai aproape de adevar”. El a mai afirmat ca PSD „incearca sa amputeze puterile presedintelui pentru ca presedintele are alta parere” si ca este evident ca decizia CCR „vine exact in linia PSD de amputare a puterilor presedintelui”.

Intrebat de mai multe ori daca va semna decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi, seful statului a afirmat ca va reactiona intr-un timp rezonabil, precizand ca nu se poate astepta pana in decembrie, de exemplu, dar ca nu crede ca cineva serios se asteapta de la el sa aplice o decizie intr-o zi sau doua. El a mai spus ca „nu va exista nicio suspendare” a sa, pentru ca nu exista niciun temei pentru un astfel de demers.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat ca, dupa publicarea motivarii deciziei CCR, este nevoie de o dezbatere ampla la care sa participe toti cei interesati, pentru ca motivarea aduce la suprafata mai multe intrebari ale caror raspunsuri sunt esentiale pentru arhitectura statului: Care mai este statutul procurorilor in Romania? Avem un nou superministru al Justitiei care decide si presedintele executa? Ce mai este CSM? Presedintele a aprecizat ca un referendum ar putea fi organizat la finalul acestei dezbateri.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: