Chirieac, obedient fara nicio jena fata de Dragnea la RTV. Cum incearca „jurnalistul” sa-l spele de infractiuni pe seful PSD

politica

Bogdan Chirieac i-a dedicat un val de osanale presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in timp ce se afla invitat la Romania TV. ”Condamnarea domnului Dragnea il onoreaza pe domnul Dragnea”, a spus analistul.

”Condamnarea domnului Dragnea il onoreaza pe domnul Dragnea. El a fost condamnat fiindca a vrut sa inchida o epoca de teroare pentru Romania, mai devreme. Si 8,4 milioane de oameni au votat la acel referendum. Faptul ca l-au condamnat numai pe Dragnea tine de justitia din acel moment, justitie care va fi probabil reevaluata.

Mie, fara sa fiu jurist, mi se pare ca legea este neconstitutionala. Un om condamnat nu poate sa faca parte din Guvernul Romaniei, dar daca omul acela a fost condamnat in urma unui accident de circulatie total nefericit si a primit o condamnare cu suspendare, acum nu stiu cati ani. Nu poate face parte din Guvern?

Instanta de Judecata are datoria sa prevada ca o persoana nu are acces la anumite drepturi. Cred ca este neconstitutional ca o persoana condamnata sa nu mai aiba dreptul toata viata sa aleaga, sa fie aleasa, sa faca parte dintr-un Guvern, sa faca partea din administratia locala, sa faca ceea ce doreste. Dupa ispasirea unei pedepse, un om trebuie sa se bucure de absolut toate drepturile, chiar si in cazul infractiunilor celor mai grave. A facut 20 de ani puscarie, cand iese omul, are drepturile oricarui cetatean.

Dar deocamdata legea este asa cum am vazut-o, interzicerea dreptului de a face parte din Guvern pentru o persoana condamnata, chiar pe nedrept cum e Liviu Dragnea”, a Bogdan Chirieac, in direct, la Romania TV.

Potrivit Legii nr 90/ 2001, Art. 2, un om care a fost condamnat, nu mai poate fi ministru in Guvern.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: