Chirieac: „PNL a scazut catastrofal”. Sondajele pozitioneaza PNL pe primul loc, cu peste 33%

politica

„Analistul” Bogdan Chirieac a anuntat, sambata, la Antena 3 ca „PNL a scazut catastrofal” in sondaje, principalul motiv fiind „prostia Guvernului Orban”. Site-urile lui Chirieac beneficiaza de o finantare de cel putin 200.000 de euro din partea Guvernului Orban prin ordonanta pentru presa.

„Nu vreau sa fiu Toma necredinciosul, dar eu nu cred acest lucru. In ce sens nu cred? Nu ca nu a scazut PNL, caci a scazut catastrofal, in opinia mea. Cel mai bun rezultat din istorie luat de PNL, tot cu presedintele Iohannis la Cotroceni, a fost anul trecut, pe 27 mai, cand au fost alegerile europarlamentare. Acel scor a fost – va aduceti aminte – 28 la suta. Ca sa-mi spuneti ca, dupa noua luni de guvernare, cu toate zicerile, cu folclorul politic iscat in jurul prostiei Guvernului Orban, cu toate acestea, sa spuna cineva ca PNL e la 33 la suta, eu nu cred acest lucru!”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Citeste si: Si mai multi bani publici pentru Chirieac si Voiculescu. PSD a modificat in Parlament ordonanta „Bani pentru presa”

PNL este in usoara crestere fata de lunile precedente, fiind situat la 33,4%, arata cel ,mai recent sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM pentru luna iulie. In acelasi timp, Alianta USR-PLUS este luata in calcul pentru prima oara, fiind cotata la 17,2%.

PNL e creditat cu 33,4%, astfel incat liberalii mai cresc putin, dupa ce, in luna mai, inregistrau cele mai putine optiuni din acest an (32,6%).

PSD este cotat la 23,4%.

Pentru prima data, sondajul include Alianta USR Plus, nu cele doua formatiuni separat, iar Alianta e creditata cu 17,2%. Luna trecuta, USR avea 12,3% in sondaj, iar Plus – 5,8%.

Partidul lui Victor Ponta, Pro Romania, scade in aceasta luna la 9,7% de la 11 %.

UDMR revine peste pragul electoral, cotat la 5,6%, dupa ce luna trecuta nu inregistra decat 3,4% din optiunil de vot.

PMP coboara si mai mult sub pragul electoral: 3,9% in aceasta luna, fata de 4,7% in iunie.

ALDE scade la 3,4%, la mai putin de jumatatea procentelor pe care le avea in urma cu un an (7,3% in iulie 2019).

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, in perioada 10 – 29 iulie, pe un esantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1%. Pentru realizarea acestui Barometru Europa FM s-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Mai mult despre:

Comentarii: