Chirieac scoate iar capul din cotet: „Pe Iohannis il bate oricine. Va fi votat doar de comunitatea maghiara”

analize

Analistul pesedist Bogdan Chirieac a avut o noua interventie halucinanta la Romania TV, post de propaganda al PSD, in care a sustinut ca presedintele Iohannis nu are nicio sansa sa intre in turul doi al alegerilor prezindentiale. El sustine ca Liviu Dragnea are mult mai multe sanse sa castige in fata lui Iohannis.

„Astazi, cand vorbim, la confruntarea Dragnea-Iohannis, castiga Dragnea. Veti spune de unde, ca in sondaje…? Va spun de ce. Statul subteran nu ar fi atat de furibund in ascunderea lui Dragnea, daca nu s-ar teme ca intr-o confruntare directa l-ar bate pe Iohannis. Nu uitati ca domnul presedinte Iohannis a fost batut in primul tur si de domnul Ponta, cu 40 la 30. Cu zece puncte avans. Daca domnul Ponta nu era si el contaminat de aroganta si nu baga de seama ca nu poti prosti poporul la nesfarsit si anunta ca se infiinteaza in strainatate 100 de sectii de votare noi… Cate sunt in Paris? Doua. Douazeci facem acum. Cate sunt in Londra? Doua. Cincizeci facem acum. Ca nu dadea de la dansul, dadea din bugetul de stat. Domnul Ponta era presedinte in zona asta. Dansul trebuia sa isi dea seama de valul care s-a ridicat, in mediul virtual”, a declarat Bogdan Chirieac la Romania TV.

Chirieac a mai sustinut ca Iohannis nu va intra in turul doi al alegerilor prezidentiale.

„Problema este ca nu va fi in finala domnul Klaus Iohannis. Pe domnul Iohannis l-ar bate oricine, acum, in zona asta. Veti vedea atitudinea lui Klaus Iohannis, intr-o luna cand se vor face primele sondaje – sa nu le spun „pe bune” – sa spun „proaspete”. Sa vedeti pe ce loc este la prezidentiale. Ma tem ca este cu o singura cifra. Dansul se mai poate baza pe minoritatea maghiara, in aceste momente. Care si ea este o minoritate educata, ancorata in realitatile romanesti. Ar putea sa schimbe macazul. Dar, teoretic, minoritatile voteaza un minoritar. Deci era avantajul principal al lui Klaus Iohannis ca este etnic german. Am avut asteptari de la dansul ca de la Carol I. Cand colo, s-a dovedit un Traian Basescu mai inalt si mai chipes, in zona asta”, a mai spus Chirieac.

Analistul pesedist arata apoi ca finala prezidentiala va fi intre Dragnea si Ciolos: „Finala va fi, in opinia mea, Liviu Dragnea – Dacian Ciolos. Nu stiu cine va fi presedintele Romaniei pentru ca cele doua saptamani sunt cu totul alta campanie fata de cea de un an, pana la final”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: