Chirieac spumega: „Pe 10 August a fost tentativa de lovitura de stat. Batausii vor fi medaliati de PNL”

news

„Analistul” Bogdan Chirieac sustine ca huliganii care au batut-o, pe 10 august, pe jandarmerita Stefania nu numai ca vor fi achitati dar „vor primi o medalie” din partea partidului aflat acum la guvernare. „Oamenii astia au batut jandarmii care incercau sa opreasca o lovitura de stat si au fost condamnati cu suspendare, dar eu trag nadejde ca pana la sfarsit vor fi achitati si vor primi o medalie”, sustine Chirieac.

„Este exact decizia corecta pana la un punct. In realitate, batausii trebuiau decorati pentru ceea ce au facut. Sa nu uitam ca ei au batut jandarmii la un miting in care s-a aflat, mai pe fata, mai pe spate, partidul care astazi conduce Romania. Deci asta este motivul pentru care in orice tara civilizata, cand bati un om in uniforma, militar, politist, jandarm, suporti consecintele. Niste decenii de puscarie faci, ca sa stim despre ce vorbim. Cu exceptia Statelor Unite unde faci puscarie imediat. Ca sa stim despre ce vorbim, fiindca legea permite. Nu-l atingi pe om, nu o atingi pe femeia Stefania, atingi Guvernul Romaniei acolo sau cum spun securistii, Statul Roman”, a declarat Bogdan Chirieac, sambata, la Romania TV.

„Oamenii astia au batut jandarmii care incercau sa opreasca o lovitura de stat si au fost condamnati cu suspendare, dar eu trag nadejde ca pana la sfarsit vor fi achitati si vor primi o medalie. Putem spune ca de vineri, de azi noapte, de la ora 20.00, in Romania, s-a instalat domnia faradelegii si cu asta se va continua. Sanatate, bucurie, a fost dorinta poporului roman. Pana la un moment dat, cand nu o sa mai fie dorinta poporului roman. Ei, momentul acela se poate intampla intr-un an, doi, trei, cinci, sapte. La un moment dat, va fi si o rascoala mare sa stiti”, a mai spus Chirieac.

Cei sapte agresori ai femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018 din Piata Victoriei au fost condamnati de magistratii Judecatoriei Sectorului 1 la inchisoare cu suspendare pentru ultraj. Pedepsele dispuse de instanta sunt cuprinse intre 1 an si 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare. Decizia poate fi atacata.

Doi dintre acestia au fost condamnati si pentru uz de arma fara drept, cei care au furat arma Stefaniei Nistor, precizeaza Mediafax.

Barbatii nu mai au voie sa participe pentru 5 ani la proteste, la adunari publice sociale, culturale sau sportive.

Instanta a mai dispus ca inculpatii sa presteze munca in folosul comunitatii in cadrul Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6, in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, la Administratia Cimitirelor sau Crematoriilor Umane sau in cadrul Fundatiei pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare sau la Arhiepiscopia Bucurestilor.

Acestia mai sunt obligati sa ii plateasca Stefaniei Nistor, jandarmului agresat, 10.000 de euro daune morale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: