Chirila cere ca oamenii sa iasa din nou in strada: REVENDICARILE civice au fost scoase din progamul Ciolos

news

Tudor Chirila se arata revoltat ca din programul de guvernare al lui Dacian Ciolos au fost scoase revendicarile societatii civile.

„Pentru asta n-ar trebui iesit in strada? Sau numai marile tragedii au puterea sa ne scoata afara?”, a scris Chirila pe Facebook.

Ce il nemultumeste pe solist? „Principalele revendicari ale societatii civile legate de reformarea legislatiei electorale au disparut peste noapte din programul de guvernare al Cabinetului Ciolos. Fata de programul anuntat ieri, in cel prezentat astazi in fata Parlamentului au disparut: ‘Amendarea, de urgenta, a legislatiei electorale cu stabilirea a doua tururi de scrutin pentru alegerile de primari si presedinti de consilii judetene, eliminarea pragului pentru consiliile locale, reducerea numarului de semnaturi pentru independenti, posibilitatea asocierii unor independenti pe liste pentru consiliile locale’. Adica exact solicitarile exprese a zeci de organizatii din societatea civila!”, este textul pe care Chirila il ataseaza postarii sale.

Anterior, Chirila s-a plans ca nu avem guvern ce tehnocrati. „Care guvern de tehnocrati? Acreditarea ideii ca societatea civila nu poate livra viitori politicieni. Front comun al politicienilor impotriva oricarei incercari de penetrare a figurilor noi in politica. Ministri numiti de partide, in relatie cu partidele. Cam asta avem pana acum. Orice, dar numai guvern de tehnocrati nu”, a scris Chirila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: