Chirila nu va uita de tradarea lui Iohannis: „Urcandu-se la putere pe un discurs anti-PSD, a dat sperante oamenilor si a mintit oamenii ca si-ar dori altceva”

politica

Artistul Tudor Chirila il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca a ajuns la putere pe un discurs anti-PSD si a dat sperante oamenilor, dar el nu si-a dorit o Justitie mai puternica, ci conservarea puterii in mainile aceleiasi oligarhii, care “a capusat tara asta de 32 de ani”. „Pare ca este o intelegere subterana continua, perpetua, in care vinovatii se schimba. Vinovatii sunt cei care nu fac ceea ce ar trebui sa faca cand sunt in situatia de a face ceva”, conchide el.

Tudor Chirila a declarat, duminica, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, ca pare ca exista o intelegere subterana continua in care vinovatii se schimba.

“Pare ca este o intelegere subterana continua, perpetua, in care vinovatii se schimba. Vinovatii sunt cei care nu fac ceea ce ar trebui sa faca cand sunt in situatia de a face ceva”, a afirmat Chirila.

El a relatat, referindu-se la presedintele Klaus Iohannis, ca „lumea zice: Voi l-ati pus!”.

„Aud strigand la mine pe Facebook, ‘Voi l-ati pus la putere’. Nu l-a pus nimeni, a fost alegerea mai buna atunci in fata Vioricai Dancila. Am spus atunci ca esecul momentului era ca doi profesori nu au putut sa participe la o dezbatere. Ce spune asta despre Romania?”, a afirmat Chirila.

El considera ca presedintele Klaus Iohannis nu si-a dorit o Justitie mai puternica, ci conservarea puterii in mainile aceleiasi oligarhii.

“Urcandu-se la putere pe un discurs anti-PSD, foarte agresiv asa, anti-PSD, mergand acolo in ziua cu Ordonanta 13 sa prezideze sedinta Guvernului, a dat sperante oamenilor si a mintit oamenii ca si-ar dori altceva. De fapt, el nu si-a dorit o justitie mai puternica, s-a vazut asta in numirile pe care le-a facut, de fapt, nu si-a dorit desfiintarea SIIJ-ului. De recomandarile din Comisia de la Venetia nu s-a tinut cont, de fapt el nu si-a dorit nimic decat , acum ne dam seama, nu si-a dorit decat conservarea puterii in mainile aceleiasi oligarhii, care a capusat tara asta de 32 de ani si in care fiecare participant de la mic la mare are o vina pentru ca lucrurile astea nu le poate face o mana de oameni. O mana de oameni trebuie sa-si raspandeasca si sa isi creasca reteaua”, a explicat Tudor Chirila, citat de news.ro.

El a precizat ca aceasta capusare a statului este posibila si cu acordul celor care tac, care sunt confortabili cu o sinecura la stat.

“Aceasta retea de participanti la capusarea statului este mult mai mare pentru ca ai varful piramidei, dar fiecare in jos, baza piramidei este tinuta de cei care tac. Este tinuta de cei care tac, de cei care sunt confortabili cu o sinecura la stat, de cei care plimba hartii prin administratiile locale fara sa aiba niciun tel…, de cei care incarca aparatul bugetar fara, de fapt, sa contribuie cu nimic la mersul si la dezvoltarea Romaniei. De fapt, Romania este tinuta in frau in administratie prin incompetenta, prin faptul ca ai nevoie de yes-meni ca sa poti sa plimbi si sa poti sa creezi traseu pentru spaga, traseu pentru beneficii traseu pentru combinatii si asa mai departe. Cineva trebuie sa fie yes-man, cineva trebuie sa taca si fiecare in lantul trofic beneficiaza”, a transmis Tudor Chirila.

Intrebat daca regreta ca l-a votat pe Klaus Iohannis, actorul a raspuns: “Nu aveam de ales, ce regret sa am? Nu aveam de ales atunci. Nu am regrete. Regret ca-i ticalos. Nu e un cuvant tare. Am spus-o si pe Facebook, e un cuvant pe care mi-l asum. N-am stiut chestia asta. Probabil ca inapoi in timp e posibil sa dau acelasi vot. Nu pot sa cred ca madam Dancila era altceva sau Victor Ponta. Bine, Victor Ponta avea si alte probleme, accese de Mao Zedong”.

Mai mult despre:

Comentarii: