Chirila pune degetul pe rana: „Iohannis nu a inteles NIMIC, a dezamagit. Si mai grav e ca trimite in derizoriu institutia prezidentiala”

politica

Tudor Chirila, unul dintre artistii implicati activ in protestele ce au urmat tragediei din Colectiv, se arata acum extrem de dezamagit de modul in care presedintele Klaus Iohannis a inteles sa actioneze fata de solicitarile strazii.

„Presedintele Iohannis nu a inteles nimic, nici din protestele de strada, nici din ceea ce i se intampla in calitate de presedinte. Iohannis a dezamagit. Si mai grav e ca trimite in derizoriu institutia prezidentiala cu toata semnificatia ei. Nu a inteles nici faptul ca el nu a fost rezultatul unui vot pozitiv. Toti oamenii care ajung la putere se imbata cu ideea ca a existat, in electoratul care i-a pus acolo, vreo apreciere pentru ei. Nu a existat niciodata niciun fel de apreciere, ci doar o enorma frica de contracandidatul lor. Ei stiu asta, dar uita”, a declarat Chirila intr-un interviu pentru Adevarul.

E constata ca protestele cu au schimbat nimic,  insa spune ca  tinerii care au iesit in strada au inteles totusi ceva.

„In primul rand ar fi trebuit sa existe schimbare la nivelul principalelor partide politice, dar nu s-a schimbat nimic. Ei s-au facut ca inteleg ca trebuie sa elimine coruptii si penalii, si ca trebuie sa-si refaca de la zero partidele. Dar nu au inteles.

Eu cred ca protestele de dupa Colectiv au scos in strada oameni cu profiluri foarte diverse si a fost un act de solidaritate in fata unui moment de saturatie: ne-a ajuns, pana aici! O tragedie care a fost exclusiv rezultatul coruptiei sistemice de la noi. Dupa Colectiv, vedem ca, de fapt, nu se mai poate canta nicaieri in siguranta in Romania, nu se mai poate merge la teatru sau la cinema. Si, din partea lor, nu exista solutii, ci doar se inchid teatre si cinematografe.

Dar cred ca au inteles ceva cei care au iesit in strada. Au inteles ca este momentul sa se implice, sa nu mai taca. Nu mai suntem atat de usor de adormit, de pacalit. Cred ca la nivelul constiintei colective – a unei parti a acestui popor – a existat o schimbare clara. Sunt mai multi oameni care or sa sune la Protectia Consumatorului, sunt mai multi oameni care or sa-si ceara drepturile, care vor incerca sa se implice, sa intre in politica, administratie, cu buna-credinta, pentru a opri acest val negru care s-a asezat peste Romania ca cenusa la Copsa Mica. Si care este reprezentat de principalele partide politice: PNL si PSD – aceeasi mizerie. Deci, o parte a invatat si una nu a invatat”, a mai spus Chirila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: