Chirila se revolta din nou: „Nu urlati prea tare ca il treziti pe Iohannis”

news

Tudor Chirila se revolta din nou, de data aceasta fiind suparat ca ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a trebuit sa isi dea demisia. 

Chirila este convins ca Alexandrescu a „deranjat” si avertizeaza ca eliminarea acestui tip de oameni va duce la „linistea fesenista” a lui Adrian Nastase.

„Imi pare rau ca ministrul Vlad Alexandrescu a cedat presiunilor si a demisionat. De fapt, mai corect formulat ar fi sa spun ca imi pare rau ca premierul Dacian Ciolos i-a cerut demisia.

Imi pare rau ca prea putini artisti l-au sustinut in demersurile oneste care au avut ca scop reformarea diverselor sectoare culturale. Este incredibil talentul pe care il avem in a cuantifica esecuri, incapacitatea noastra de a aprecia chestiunile pozitive.

Imi este tot mai clar ca functionam pe „gasti” si „bande” si ca nivelul de organizare al „culturii romane” este unul tribal, fundamentat pe ierarhii oculte, fara legatura cu transparenta organizationala, nicidecum cu modelul european.

Pentru mine, faptul ca Alexandrescu a deranjat, prin diversele invitatii la dezbatere, proiecte legislative sau modificari de ordonante, e un lucru foarte bun. Pentru ca eu cred intr-un indemn simplu pe care l-am citit candva la Syd Field (un autor american de carti despre scenaristica): „What doesn’t work shows you what works”.

Pe scurt, daca nu incercam si nu gresim (si admit ca Alexandrescu o fi facut si greseli), ramanem la linistea fesenista care a consacrat si consacra esecul nostru ca tara. Habar n-am care este solutia la Opera. Stiu sigur insa ca nu linistea de tip Adrian Nastase et comp care se va asterne in curand, dupa ce se vor arunca niste ciozvarte in curtea circului.

Si de fapt nu este vorba despre Opera, unde, repet, nu stiu care este treaba. E vorba despre cultura romana si de subminarea celulelor care incearca sa repare, de catre celulele infectate si care infecteaza.

Atata vreme cat nu intelegem ca trebuie sa facem pasul de la o societate de aranjamente (sintagma pe care am preluat-o de la Lucian Boia) la una de reguli nu o sa ne fie bine, o sa ne fie doar rau si vom privi amarati la „elitele” care ne batjocoresc.

Riscam sa ramanem o natie care se va imbata mereu cu succese intamplatoare (care si astea se imputineaza pe zi ce trece) in loc sa ne preocupe solutia pe termen lung. Nu stiu de ce, imi vine in minte finalul din „De ce trag clopotele, Mitica?”

Oricum, nu e totul pierdut: candideaza Piedone si Vanghelie:)) Si se ocupa Dancu si o sa fie bine. Va rog sa nu urlati prea tare in comentarii ca il treziti pe Iohannis”, a scris Tudor Chirila pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: