Chirurgul Leon Danaila a fost reclamat la CNCD. Este acuzat ca a jignit femeile

politica

Leon Danaila, primul pe lista senatorilor PNL Bucuresti, a fost reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii de Ioana Staniloiu, iubita lui Remus Cernea. Staniloiu il acuza pe Danaila ca ar fi facut afirmatii discriminatorii la adresa femeilor.

Leon Danaila a facut o serie de afirmatii controversate despre femei, afirmand ca reprezentantele sexului frumos nu pot face chirurgie de inalta calitate.

”Am depus o sesizare la CNCD pentru a sanctiona discursul dispretuitor si discriminatoriu la adresa femeilor al lui Leon Danaila. Acest domn candideaza la senat pe listele partidului PNL si doreste votul femeilor care sunt „ca barbatii prosti” in viziunea dansului. Consider ca acest comportament trebuie sanctionat in special la persoanele publice si la aceia care vor sa ne reprezinte in parlament. Eu nu vreau sa fiu reprezentata de misogini, rasisti, homofobi si xenofobi si ma implic pentru ca aceste comportamente care nu fac cinste nimanui sa nu escaladeze. Neutralitatea ajuta opresorul, niciodata victima,” a scris Ioana Staniloiu pe facebook.

Iata cum suna plangerea adresata de Staniloiu:

SESIZARE

In baza Art. 2 (1), (4), (11) si Art. 3 din OUG nr. 137 / 2000, republicata, ma adresez institutiei dumneavoastra pentru a sanctiona declaratiile cu caracter discriminatoriu si incitarea la discriminare descrise mai jos. Imi intemeiez sesizarea pe prevederile Art. 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 pct. (1), 15, 19 pct. (2), 21 si va solicit sanctionarea domnului Leon Danaila, medic chirurg si academician, in baza Art. 26 din OUG nr. 137 / 2000.

Va rog sa aveti in vedere si prevederile Conventiei asupra eliminarii tuturor formelor de discriminare fata de femei ratificata de Romania in 1981:

Articolul 1

In termenii prezentei Conventii, expresia „discriminare fata de femei” vizeaza orice diferentiere, excludere sau restrictie bazata pe sex, care are drept efect sau scop sa compromita ori sa anihileze recunoasterea, beneficiul si exercitarea de catre femei, indiferent de starea lor matrimoniala, pe baza egalitatii dintre barbat si femeie, a drepturilor omului si libertatilor fundamentale, in domeniile politic, economic, social, cultural si civil sau in orice alt domeniu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: