Chisinaul confirma ca Simion face jocurile Moscovei. Premierul Recean: „Institutiile statului au determinat ca George Simion face parte din efortul de destabilizare in Republica Moldova”

politica

Banner Simion

Premierul Moldovei, Dorin Recean, a declarat luni seara la Pro TV Chisinau ca lidewrul AUR, George Simion, ”face parte din efortul de destabilizare in Republica Moldova”.

„Institutiile statului au determinat ca George Simion face parte din efortul de destabilizare in Republica Moldova, si acest lucru i l-am comunicat si premierului Ciolacu. Inseamna ca participa la un efort de destabilizare in Republica Moldova. Este o decizie a institutiilor… institutii au determinat acest factor de risc si au luat decizia corespunzatoare”, a declarat Recean la Pro TV Chisinau.

Presedintele AUR are interzis in Republica Moldova pentru inca 5 ani, a anuntat recent Chisinaul.

Fostul director al serviciului secret (SIS) din Republica Moldova, Valentin Dediu, a declarat pe 1 februarie la TVR Moldova ca ”George Simion a nimerit cumva sub vizorul serviciilor speciale rusesti, sau materiale compromitatoare, sau cu bani”.

„George Simion cand venea, facea tot posibilul sa fie cunoscut ca el a intrat in Republica Moldova, chiar de la vama, era galagios. Au fost niste tentative de-a lui de a face zarva, participare la diferite actiuni de protest, dar, ca atare, avea mai multe actiuni si activitati pozitive, dar nu avea decat declaratii. In ultimii ani, de cand a devenit parlamentar, el a devenit altfel. Noi avem al nostru politician, Iurie Rosca, cu care putem face o paralela. Formele si metodele de actiune sunt aceleasi”, a spus Dediu.

”Serviciile speciale straine, si in primul rand Federatia Rusa, selecteaza persoane care sunt in opozitie fata de conducere si se apropie de ei.

Ca sa ii faca pe ei prieteni pe probleme de ideologie este imposibil, patriotism nu, atunci ei ori ii cumpara, ori cauta materiale compromitatoare si le dau de stiri ca le au. Eu cred ca George Simion a nimerit cumva sub vizorul serviciilor speciale rusesti, sau materiale compromitatoare, sau cu bani.

Deci, atunci nu era, dar cu timpul oamenii se schimba. Iurie Rosca a fost o anumita perioada cel care a promovat frontul popular, ca pe urma sa devina altcumva.

Rusii au nevoie de a certa Ucraina cu Romania, fiindca Romania astazi e cel mai apropiat aliat al Ucrainei. Pe teritoriul Romaniei astazi este si armament si toata logistica, ei trebuie certati si au gasit prin cine”, a declarat fostul director SIS, Valentin Dediu, in cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”de la TVR Moldova.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: