Chitara rara oferita cadou de regina Maria Antoaneta, scoasa la licitatie

life

Regina Maria Antoaneta este cunoscuta mai degraba pentru moartea tragica decat ca muzician, insa o chitara despre care se crede ca i-a apartinut a fost scoasa la licitatie in aceasta saptamana in Franta, potrivit CNN.

„Chitara Trianon”, creata la Paris, in jurul anului 1775, de Jacques-Philippe Michelot, a fost listata de Casa de licitatii Aguttes si este de asteptat sa se vanda cu pana la 80.000 de euro.

Iubitoare de muzica, regina Frantei, care a cantat si a organizat concerte la Micul Trianon, i-ar fi oferit aceasta chitara marchizei de La Rochelambert-Thevalles, una dintre cele mai apropiate confidente. Instrumentul a fost pastrat in familia marchizei timp de generatii.

Vioara, construita intr-o forma cunoscuta sub numele de „en bateau”, din lemn de pom fructifer, este decorata cu fildes si abanos, cu o rozeta din fildes infatisand o pereche de porumbei imbratisati intr-un templu al iubirii.

„Aceasta chitara (este) rafinata atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere tehnic”, a declarat, pentru CNN, Gregoire de Thoury, director in cadrul Aguttes si specialist in chitare.

De Thoury a declarat pentru CNN ca spera ca vanzarea va atrage iubitorii de muzica, de Franta si ai Mariei Antoaneta deopotriva.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: