„CIA a mintit. Iata ce s-a intamplat cu corpul lui Osama bin Laden” – NOI dezvaluiri

news

Resturile umane ale fostului lider Al-Qaida Osama ben Laden au fost aruncate de agentii serviciilor speciale americane intr-o zona muntoasa din Pakistan, dupa operatiunea din mai 2011, afirma jurnalistul de investigatii Seymour Hersh, potrivit London Review of Books.

„Dupa anuntul presedintelui SUA, Barack Obama, ca Osama ben Laden fusese ucis intr-o operatiune speciala, toata lumea astepta sa vada un corp. In schimb, jurnalistilor li s-a spus ca trupul lui ben Laden fusese dus pe portavionul USS Carl Vinson, care era in Marea Arabiei, iar de acolo a fost aruncat in apa, dupa o slujba funebra musulmana”, aminteste Hersh, distins cu Premiul Pulitzer.

Insa surse citate de Hersh sustin ca trupul liderului terorist nu a fost niciun moment la bordul portavionului.

„Un consultant al Centrului pentru Operatiuni Speciale mi-a spus ca resturile umane au fost fotografiate si identificate la o baza militara din Afganistan. Apoi, trupul neinsufletit a fost preluat de Agentia Centrala de Informatii (CIA). Presei i s-a transmis ca a fost dus pe portavionul Carl Vinson. Un alt consultant mi-a spus ca nu a existat nicio inhumare in mare”, a explicat Hersh, citat de Mediafax.

Resturile umane au fost imprastiate dintr-un avion in Muntii Hindukush, la frontiera dintre Afganistan si Pakistan, precizeaza Seymour Hersh, care acuza Administratia Barack Obama ca minte in legatura cu circumstantele eliminarii fostului lider Al-Qaida.

Seymour Hersh afirma, in London Review of Books, ca Administratia Obama a cooperat strans cu serviciile de informatii pakistaneze pentru asasinarea liderului Al-Qaida, explicand ca seful Statului Major al armatei pakistaneze si directorul Agentiei pakistaneze de Informatii stiau de operatiunea americana. Administratia Obama sustine ca autoritatile pakistaneze nu fusesera informate in avans despre operatiune.

Presedintia Statelor Unite a respins acuzatiile privind ascunderea adevarului privind circumstantele eliminarii fostului lider Al-Qaida Osama ben Laden, explicand ca sunt „lipsite de fundament”. „Sunt prea multe inexactitati si afirmatii lipsite de fundament in aceste acuzatii”, a reactionat Ned Price, un purtator de cuvant al Casei Albe.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: