CIA incepe sa aiba succes in Rusia, este tot mai des contactata: „Liderii nostri vand tara pentru palate si iahturi, in timp ce soldatii nostri mesteca cartofi stricati”

externe

Moscow

CIA a publicat luni un nou videoclip in care face apel la rusii dezamagiti de liderii tarii sa ofere informatii, oferindu-le o modalitate de a transmite secrete agentiei americane de spionaj, relateaza NBC News.

Intitulat „De ce am contactat CIA: patria”, videoclipul in limba rusa, postat pe Telegram si pe alte platforme de socializare, incearca sa atinga sentimentul de patriotism al rusilor si arata discrepanta dintre sacrificiile soldatilor pe campul de lupta si viata confortabila a elitelor tarii.

CIA a postat doua videoclipuri similare anul trecut pe retelele de socializare.

„Avem mai multe contacte din partea rusilor ca urmare a difuzarii acestor videoclipuri”, a declarat un purtator de cuvant al CIA. „Daca nu ar fi functionat, nu am fi fost la videoclipul numarul trei”, a mai spus el.

Videoclipurile lansate anul trecut au atras 2,1 milioane de vizualizari, a precizat purtatorul de cuvant.

Directorul CIA, William Burns, a descris tulburarile provocate de invazia Rusiei in Ucraina in februarie 2022 ca fiind „o oportunitate unica intr-o generatie” pentru agentie de a recruta spioni rusi.

Cel mai recent videoclip prezinta un narator anonim care contempla la implinirea varstei de 35 de ani mostenirea lasata de tatal sau, care a servit ca parasutist rus.

„Tatal meu era un om practic, credea in Rusia. Vorbea despre cosmonauti si despre realizari stiintifice pe care intreaga lume le admira”, spune naratorul in videoclipul de trei minute.

Naratorul continua spunand ca s-a alaturat serviciului de informatii al armatei, GRU, pentru a-si servi tara. „Dar mi-am dat seama repede ca adevaratul inamic se afla in interior”, spune el.

„Liderii nostri vand tara pentru palate si iahturi, in timp ce soldatii nostri mesteca cartofi stricati si trag cu arme vechi”, spune el. „Oamenii nostri sunt fortati sa dea mita doar pentru a gasi un loc de munca. Dar coruptia si nepotismul imi mananca tara de vie din interior”, mai spune el.

La sfarsitul videoclipului, naratorul decide ca va onora exemplul tatalui sau si va construi un viitor pentru fiul sau, contactand CIA in secret pe telefonul sau mobil. „Dorinta mea este de a salva Rusia. Voi fi scanteia adevarului de dragul fiului meu”, spune el.

Videoclipul apare in contextul in care razboiul din Ucraina se afla intr-un impas, ambele parti nereusind sa obtina un progres major in luptele din ultimul an si in conditiile in care sprijinul politic in Congres pentru continuarea ajutorului militar american pentru Ucraina este tot mai slab.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: