CIA si Serviciul de Informatii Externe al Rusiei au contacte „rare, dar regulate”, anunta seful SVR, Serghei Nariskin

externe

serghei nariskin, seful serviciului rus de unformatii externe

Seful informatiilor externe ruse, Serghei Nariskin, a declarat ca CIA si Serviciul de Informatii Externe al Rusiei (SVR) continua sa aiba contacte „rare, dar regulate”, scrie Meduza.

„In general, dialogul profesional este util, inclusiv pentru scaderea tensiunilor internationale si reducerea neintelegerilor dintre tari”, a spus Nariskin intr-un interviu pentru jurnalul de Aparare Nationala, citat de Interfax.

CIA a infuriat autoritatile ruse in luna mai dupa ce a lansat pe retelele de socializare un clip video prin care ii indemna pe rusi sa ofere informatii despre elitele ruse, afaceri, administratie etc.

Clipul prezinta mai multi rusi care isi povestesc viata, care par sa mediteze la decizii importante. Tema familiei este prezenta pe tot parcursul filmului.

Publicul tinta este clar: o femeie care lucreaza la ceea ce pare a fi un computer guvernamental, un barbat care intra intr-o cladire guvernamentala si isi arata legitimatia inainte de a se aseza la un birou plin de documente.

Pe scurt, oameni aflati in masinaria puterii, a administratiei. Nicio referire la Vladimir Putin sau la razboi, in parte pentru ca este superflua, dar si pentru ca accentul este pus pe teme „atemporale” care i-au convins in trecut pe rusii nemultumiti sa contacteze CIA.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: