Video – Cum recruteaza CIA spioni din randul rusilor cu ajutorul unor citate din Tolstoi si Dostoievski

externe

CIA a lansat un videoclip de doua minute pentru a recruta spioni din randul rusilor si a-i convinge pe cei dezamagiti de razboiul din Ucraina si de viata din aceasta tara sa ii dezvaluie secretele, scrie agentia italiana de presa ANSA.

Clipul a fost postat initial pe noul canal Telegram al agentiei americane de spionaj, care este o sursa foarte populara de stiri nefiltrate in Rusia.

Dar apoi a fost pus online si pe alte platforme, precum YouTube, Twitter, Instagram si Facebook.

CIA considera ca rusii traiesc un moment caracterizat de indoiala, de lipsa de scop, de opresiune. Videoclipul face apel la sentimentul lor de patriotism si se foloseste de cultura rusa, citand fraze din Tolstoi si Dostoievski.

„Vom trai cu demnitate datorita actiunilor mele”, spune naratorul in limba rusa, in timp ce o femeie aflata in masina sa foloseste telefonul pentru a contacta CIA, inainte de a aparea logo-ul agentiei si instructiunile pentru un contact sigur.

Clipul prezinta mai multi rusi care isi povestesc viata, care par sa mediteze la decizii importante. Tema familiei este prezenta pe tot parcursul filmului.

Publicul tinta este clar: o femeie care lucreaza la ceea ce pare a fi un computer guvernamental, un barbat care intra intr-o cladire guvernamentala si isi arata legitimatia inainte de a se aseza la un birou plin de documente.

Pe scurt, oameni aflati in masinaria puterii, a administratiei. Nicio referire la Vladimir Putin sau la razboi, in parte pentru ca este superflua, dar si pentru ca accentul este pus pe teme „atemporale” care i-au convins in trecut pe rusii nemultumiti sa contacteze CIA.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: