Cinci luni cu Firea in fruntea Capitalei. Bilant de cosmar, schema Dragnea – Bombonica a intrat in functiune

politica

USR a anunta, duminica, ca intentioneaza sa organizeze un referendum pentru demiterea primarului Capitalei, Gabriela Firea Pandele.

Nicusor Dan a facut publice, detaliat, motivele pentru care Gabriela Firea ar trebui sa fie demisa:

„Dupa cinci luni de activitate, ”rezultatele” Gabrielei Firea sunt: initierea de proiecte pentru pregatirea unor tunuri, amanarea rezolvarii problemelor reale ale bucurestenilor, precum RADET, politizarea administratiei prin angajarea unor oameni apropiati PSD, de Florin Pandele, George Becali si Robert Negoita, si proiecte de tip Mos Craciun, cu liste de cumparaturi supraevaluate.

1. Firea a scos 7 milioane de euro din bugetul pentru infrastrutura

Cel mai flagrant neadevar care poate fi trecut in contul Gabriel Firea este fluidizarea traficului in sase luni de zile. Nu doar ca acest angajament nu a fost indeplinit, fapt ce poate fi constatat de catre toti bucurestenii, dar Gabriela Firea a scos 7 milione de euro din bugetul alocat pentru infrastructura, bani ce trebuiau sa ajunga in proiectele Penetratia Prelungirea Ghencea-Domnesti, modernizarea soselelor Iancului si Pantelimon, largirea strazii Fabrica de Glucoza, Inelul Median.

2. Schema Dragnea- Bombonica aplicata la Primaria Capitalei

Gabriela Firea infiinteaza structuri paralele cu personal contractual care nu se supune legii functionarului public, asa cum a procedat Liviu Dragnea in CJ Teleorman, cu fosta lui sotie Bombonica si alti membri ai PSD, dosar care se afla in instanta. Practic, persoanele angajate in aceste structuri nu trebuie sa-si depuna declaratiile de avere si interese, iar salariilor lor sunt necunoscute. Roxana Wring, consilier general, suspecteaza ca, in realitate, Firea si-a facut un serviciu personal de informatii. Wring a dat exemple de prieteni politici pusi pe posturi de Firea: Alin Petrache, numit presedinte al Clubului Sportiv Municipal, care a demisionat din fruntea Comitetului Olimpic Roman dupa esecul de la Olimpiada, fiul lui Adrian Petrache din celebrul tandem Bittner-Petrache. Generalul in rezerva Mircea Teodor Muresan, acuzat de fostul sef al Parchetelor Militare Dan Voinea ca ar fi participat la distrugerea Bibliotecii Centrale Universitare, numit ca reprezentat al comunitatii in Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica, acolo unde a fost inclus, in aceeasi calitate, si fostul primar PSD, Dan Darabont.

3. Erori materiale de 8 milioane de euro

Din patru rectificari bugetare facute in 5 luni pe bugetele spitalelor si al ASSMB se pot constata erori materiale in 2 hotarari diferite de peste 5 milioane de euro, corecturi in listele de achizitii de inca 3 milioane de euro, dublari de echipamente in liste diferite. Alocarea celor 30 de milioane de euro pentru spitale se face pe baza unei liste de cumparaturi, fara nicio evaluare a necesarului, si pe baza declaratiei pe propria raspundere a managerilor de spitale. Ana Ciceala a aratat ca, pentru modul in care a condus ASSMB, directorul instalat de Firea, Emanuel Bodnariu, fost consilier al primarului Florentin Pandele si vicepresedinte al PSD Ilfov, a fost recompensat cu primul loc pe lista la Parlamentare, pentru judetul Ilfov.

4. Achizitii publice netransparente prin evitarea SEAP

Sub pretextul simplificarii, Primaria nu mai este obligata, la initiativa Gabrielei Firea, sa publice prin sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) achizitiile cu sume mai mici de 3.334.050 lei pentru de servicii sociale si „alte servicii specifice”. Aceasta norma incalca legea de 5 ori, iar majoritatea PSD+ALDE s-a comportat din nou feudal oprind microfonul atunci cand USB/USR a incercat sa explice in consiliu cele 5 incalcari ale legii privind achizitiile publice. Aceasta norma se aplica pentru 15 categorii mari de produse si servicii printre care: servicii sociale administrative, servicii de invatamant, servicii de sanatate si servicii culturale sau servicii hoteliere si restaurant. De aici rezulta cadrul prin care banii publici sa fie directionati cu dedicatie, fara licitatie publica.

5. Subordonarea CGMB Primarului General si cenzura

O alta nota interna emisa pe 10 noiembrie prevede ca directorii din aparatul de specialitate al Primarului General si al institutiilor publice de interes local pot participa la sedintele Consiliului General si pot comunica informatii sau prezenta documente solicitate de consilieri doar dupa ce informeaza si obtin acordul Primarului General. Prin aceasta nota Gabriela Firea isi subordoneaza Consiliul General al Municipiului Bucuresti si cenzureaza, ilegal, comunicarea intre subordonati si consilierii generali. Consilierii generali USB au inaintat o plangere prealabila in atentia Gabrielei Firea si a Prefectului Municipiului Bucuresti, Paul Nicolae Petrova, pentru anularea notei respective. In opinia USR, decizia incalca in mod evident legea administratiei publice locale si legea transparentei decizionale si ingradeste dreptul legal al consilierilor generali la informatii publice”, a scris Nicusor Dan e Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: