analize

Cinci milioane de dolari, atat i-a costat pe borfasi scrisoarea lui Giuliani. Afacere dezvaluita de o jurnalista bine informata

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu afirma ca scrisoarea prin care Rudolph Giuliani ataca lupta anticoruptie din Romania a fost platita cu cinci milioane de dolari. Dogioiu a publicat deseori informatii confidentiale din culisele Puterii care s-au dovedit apoi a fi reale.

Dogioiu afirma ca scrisoarea va fi folosita ca pretext de catre Dragnea si PSD pentru a forta adoptarea unei OUG de amnistie si gratiere. Scrisoarea i-a costat pe birfasi nu mai putin de cinci milioane de dolari.

„Scrisoarea lui Rudolf Giuliani a venit manusa dintr-o alta zona de maxima disperare, aceea a magnatilor condamnati care au pus la bataie 5 milioane de dolari pentru o operatiune de lobby in favoarea singurei decizii politice care ii mai intereseaza – amnistia.

Asa se explica si anumite declaratii ale fostului sef FBI Louis Freeh in urma cu ceva vreme, cateva articole prin presa de la Bruxelles si acum, perla coroanei, Rudolf Giuliani.

Trecutul dlui Giuliani este cu adevarat exceptional, tot respectul, dar in acest moment, dl Giuliani nu are nicio calitate oficiala, este un avocat de succes, inclusiv al lui Donald Trump, si un lobbist de succes pentru cine are bani suficienti ca sa-l angajeze. La fel ca Tony Blair, in felul sau, la fel ca dl Freeh, avocatul dlui Adamescu.

Daca dl Giuliani are dreptul la orice opinie doreste, interesanta, demna de analizat, pozitia oficiala a SUA in privinta justitiei din Romania este una singura si a fost formulata repetatat atat de la nivelul Ambasadei SUA, chiar de la nivelul Departamentului de Stat.

Este ceea ce a explicat si ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, atras intr-o ambuscada pe care cu greu o putea evita. Eu, personal, nu vad nimic gresit in pozitia dlui Maior, care atrage doar atentia asupra calitatii in care vorbeste dl Giuliani”, a scris Dogioiu pe ziare.com.

Jurnalista adauga ca propaganda PSD va justifica adoptarea OUG prin scrisoarea recenta a lui Rudolph Giuliani.

„Tot acest lobby extern bine platit cere de fapt in mod explicit, la unison: amnistie. Cum zice dl Giuliani dupa ce ne abureste cu o comisie de magistrati straini, oripilat de colaborarea intre procurori si servicii secrete de parca n-ar fi auzit in viata lui ca exista FBI? ‘O amnistie ar trebui data celor care au fost acuzati si condamnati ca urmare a exceselor DNA facute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenti care au fost trimisi la inchisoare’.

Asta e ideea! Asta trebuie sa se intample, dar sub acoperirea unei sustineri externe de aceasta data, exploatata isteric de televizunile de casa ale PSD.

De aceea Liviu Dragnea a reincarcat tema puternic si forteaza din toate puterile adoptarea ordonantei in sedinta de miercuri a guvernului si peste ministrul Justitiei, la o adica, ca doar a zis domnu’ Giuliani, nu-i asa?”, a mai scris jurnalista.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

8 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

8 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

8 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

8 ore ago