Cinci romani, batuti cu batele de paramilitarii din Irlanda de Nord. Au intrat peste ei in casa

news

Cinci romani au fost batuti cu brutalitate si fortati sa isi paraseasca locuinta de langa Belfast, Irlanda de Nord. Politia trateaza atacul drept unul de ura si xenofobie, scrie Belfast Telegraph, citat de Digi24.

Incidentul a avut loc duminica noaptea. Mai multi barbati mascati au intrat cu forta in casa in care locuiau romanii, au spart ferestrele de la parter, apoi i-au atacat pe romani cu batele de baseball.

Cei cinci romani, cu varste intre 15 si 29 de ani, au fost raniti grav, iar unul dintre ei a fost dus de urgenta la spital.

Agresorii ar face parte din gruparea paramilitara loialista din Irlanda de Nord.

Atacul a fost auzit de vecinii romanilor, care i-au vazut pe agresori intrand in casa inarmati cu batele.

„Cand am intrat in casa, fiecare geam era spart, iar casa era devastata. Au spart si toaleta. Erau cioburi si sange peste tot, iar adolescentii care se aflau la etaj erau ingroziti”, a spus o martora.

Un alt vecin a povesti pentru BBC ca unul dintre romani era grav ranit: „In dormitorul principal, am gasit intins pe jos un barbat de 28-29 de ani, care avea rani grave la cap. Fusese batut cu bata. Parea ca are piciorul rupt si umarul dislocat si sangera rau la cap. Plangea, era in stare de soc, asa ca am incercat sa il linistim pana cand a venit ambulanta”.

Autoritatile locale au condamnat incidentul si au deschis o ancheta pentru a-i gasi pe agresori. „Indivizii care reprezinta paramilitarii nu au sprijinul comunitatii noastre. Acest incident este absolut dezgustator si a fost ingrozitor pentru victime”, a declarat Tom Campbell, liderul consilierilor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: