Cine a fost Daria Dughina: „Noi, Dughinii, suntem pe calea adevarului in lupta impotriva globalismului”. Sustinea hegemonia Rusiei asupra lumii

externe

Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dugin, a murit sambata aceasta in urma exploziei masinii in care se afla prin regiunea Moscovei.

Daria Platonova Dughina avea 30 de ani, era absolventa de filosofie la Universitatea de Stat din Moscova, specializata in neoplatonism. Ea activa si ca jurnalista si comentator politic.

Pasionata de ideile lui Platon si ale ganditorilor neoplatonici, Dughina sustinea ca acestia sunt autori care pot oferi indicii despre evenimentele actuale. De asemenea, a dat dreptate scrierilor teoreticianului marxist Antonio Gramsci si ideilor sale despre „hegemonie”. Intr-un interviu, el a declarat ca „principala batalie de astazi nu este atat de mult militara, cat culturala”.

La 4 iunie, ea a fost inclusa pe lista celor sanctionati de Marea Britanie in cadrul raspunsului Occidentului la invazia rusa in Ucraina. Ea fusese sanctionata pentru „acordarea de sprijin sau promovarea unor politici de destabilizare a Ucrainei”.

„Faptul ca suntem supusi sanctiunilor este, de asemenea, un simbol al faptului ca noi, Dughinii, suntem pe calea adevarului in lupta impotriva globalismului. Prin urmare, as spune ca este o onoare sa ma fi nascut intr-o astfel de familie.”, a declarat ea pe 25 mai.

Dughin, adesea numit de presa internationala „Rasputinul lui Putin” sau „eminenta cenusie a lui Putin”, este autorul de facto al doctrinei de la Kremlin privind Ucraina. Desi nu are o pozitie oficiala in cadrul guvernului, limbajul si retorica sa au fost adoptate de mult timp de Kremlin.

Ca un mic exemplu, utilizarea termenului „Novorossiya” (Noua Rusie), in 2013 si 2014, pentru teritoriile din estul Ucrainei pe care Rusia dorea sa le revendice s-au reflectat curand in limbajul propagandistic al lui Putin privind ocuparea Crimeei.

Nascuta in 1962 intr-o familie sovietica de rang inalt (tatal lui Dughin a fost ofiter al serviciilor de informatii militare), Dughin a devenit faimos la nivel national in anii 1990. Intr-un manifest publicat in 1991 in „Marele razboi al continentelor”, el a expus viziunea sa despre Rusia ca o „Roma eterna” opusa unui Occident individualist si materialist: „Cartagina eterna”.

La inceputul anilor 1990, Dugin a cofondat Partidul National Bolsevic. impreuna cu controversatul romancier punk-porno Eduard Limonov, amestecand retorica si imaginile fasciste si comuniste-nostalgice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: