Cine a nenorocit Sistemul 112. Contracte de la STS de peste 13 milioane euro pentru firmele lui Sebastian Ghita

politica

Deputatul USR Claudiu Nasui anunta ca firmele fostului deputat PSD Sebastian Ghita au avut contracte in valoare de 13,5 milioane de euro cu STS in perioada 2007-2018.

Nasui aminteste ca implementarea sistemului 112 a costat 66 de milioane de euro. O parte din acesti bani au mers si catre firmele lui Sebastian Ghita.

„Statul a esuat, dupa ce ne-a taxat 66 de milioane de euro pentru 112.

In afara de costul inestimabil de vieti omenesti, statul ne-a si taxat la suprapret pentru a avea un sistem unic de alerta care nu functioneaza.

Din 2007 pana in 2018, statul a cheltuit aproximativ 66 de milioane de euro pentru a implementa unele din solutiile pe care acum ni le prezinta ca strategii salvatoare, dar pe viitor.

Mai mult, din toti banii acestia, 13.5 milioane de euro s-au dus la firme controlate de nimeni altul decat Sebastian Ghita. Vedem cum acest apropiat al puterii nu a nenorocit doar software-ul pentru sistemul de sanatate, dar este puternic implicat si in contractele cu STS.

Toti banii acestia, iar rezultatele le-am vazut la Caracal, in Apuseni si in cine stie cate alte cazuri care au ramas departe de lumina media.

Intre timp, romanii intreprinzatori care vin cu solutii si care au afaceri de succes in domeniul IT sunt flituiti de statul roman.

De exemplu, tanarul care doreste sa foloseasca Internetul si sisteme similare unor aplicatii si care se ofera sa doneze (?!?) aceste solutii statului. Aici este poveste lui: https://iqi.su/iedhI. De asemenea, am avut oameni care s-au oferit sa vina cu solutii si la criza CNAS, dar deschiderea a fost aceeasi, adica lipsa.

Orice om normal si guvern functional ar explora o astfel de varianta, insa cum s-ar mai motiva risipa de milioane de euro din bani publici, daca solutiile ar veni din partea unor cetateni dezinteresati sau a unor companii care taxeaza sume la pretul pietei? Cum ar mai crea sistemul milionarii de hartie care fac bani din afacerile cu statul?”, a scris Nasui pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: