Cine castiga in PRINCIPALELE orase din tara. PSD este zdrobit in Transilvania si Banat

politica

Digi24 a prezentat rezultatele mai multor sondaje realizate de IRES in principalele orase ale tarii. 

In Timisoara, 60% dintre respondenti au spus ca se vor prezenta cu siguranta la urne pe 5 iunie, in timp ce 9% au spus ca in mod cert nu vor veni.

La Primarie, cele mai mari sanse de castig se pare ca le are actualul edil, Nicolae Robu. Acesta ar fi votat de 38% din timisoreni. Pe locul doi, la mare distanta, se claseaza social-democratul Florica Birsaseteanu, cu doar 5%. Independentul Adrian Romita are 3% din intentiile de vot, UDMR-istul Zsolot Molnar 2%, iar cate un procent au Ion Raducanu (UNPR), Marius Cristinel Dugulescu (PMP), Ilarie Bordeasu (ALDE) si Simona Gabriela Tiriteu (BUN).

26% dintre timisoreni nu s-au decis inca pe cine vor vota la Primarie, 11% au spus ca nu vor vota, iar 10% nu au raspuns.

In Cluj-Napoca, cele mai multe sanse la Primarie le are Emil Boc, actualul primar, cu 42%. Independentul Octavian Buzoianu are 17% din intentiile de vot, Liviu Alexa de la Partidul Miscarea Liberala are 7%, iar cate 3% din intentiile de vot te au Anna Horvath (UDMR), Mircia Giurgiu (PSRO) si Irina Maria Pop (M10). 2% au rapuns ca ar vota un alt candidat.

12% dintre clujeni sunt indecisi, 1% a raspuns ca nu voteaza, iar 7% nu au dat niciun raspuns.

71% dintre ieseni au raspuns ca sigur vor vota duminica, in timp ce 5% au sustinut ca in mod cert nu se vor prezenta la urne.

Sondajul IRES din Iasi arata ca Mihai Chirica de la PSD este preferat de ieseni, el avand 31% din intentiile de vot. Liberalul Marius Bodea se afla pe locul doi cu 12%, in vreme ce independentul Andrei Postolache are 5%. Un alt candidat independent, Anca Preda, ar fi votata de 3% dintre ieseni, in timp ce independentul Viorel Blajut de 2%. Acelasi procent il are si Petru Movila de la PMP. Cate un procent au Traian Dobre de la PSRO, Radu Botez de la ALDE si Camelia Margareta Bagdanici de la UNPR. Cele mai mici sanse la Primarie le are Cristian Cernescu de la Forta Moldova, cu doar 0,4%.

Iesenii sunt indecisi in proportie de 24%, 8% nu voteaza, iar 10% nu au raspuns acestei intrebari.

In Brasov, 63% dintre cei cu drept de vot se vor prezenta cu siguranta la urne pe 5 iunie, in timp ce 7% au sustinut ca in mod sigur nu vor vota.

74% dintre brasoveni il prefera pe independentul George Scripcaru, in timp ce social-democratul Razvan Popa ar urma sa fie votat de doar 7% dintre brasoveni. Independentul Mihai Sturzu este plasat pe locul trei in acest sondaj, cu 5% din intentiile de vot. Cate trei procente au Cristian Macedonschi (FDGR), Adrian Gabor (PNL) si independentul Catalin Leonte. Cate un procent au independentul Florian Staicu, Adrian Atomei (ALDE), Mariana Sebeni Comsa (PER), independentul Cornel George Comsa, Dumitru Ion Dumitrescu si Ovidiu Gradinar (PND). Paul Becheanu (PPU) si Costel Mihai (PMP) ar fi votati de 0,3% dintre brasoveni.

Citeste si: DEZASTRU pentru PSD intr-un mare oras. Candidatul la Primarie are doar 2% in sondaje

In Craiova, sondajul arata ca 68% se vor prezenta la sectiile de votare, in timp ce 7% dintre sigur nu vor face acest lucru.

Lia Olguta Vasilescu, actualul primar al Craiovei, are mari sanse sa ocupe si pentru urmatorii patru ani aceasta functie. 42% dintre respondenti au ales-o pe acesta. Principalul ei adversar, liberalul Pavel Badea, are doar 8% din intentiile de vot. 3% are Florentin Gust de la PSRO, cate doua procente au Horatiu Buzatu de la Partidul Miscarea Liberala, Dan Adrian Cherciu de la M10, Mircea Nastase de la ALDE si independentul Ionel Pana. Lista este completata de Arthur Andritoi (PND) si independentul Constantin Miereanu, cu cate un procent din intentiile de vot.

9% au spus ca nu vor vota niciun candidat la Primarie, 17% inca nu s-au hotarat, iar 13% nu au dat niciun raspuns la aceasta intrebare.

Citeste si: UMILINTA pentru PSD intr-un alt mare oras. Se claseaza abia pe locul patru, cu un scor infim

La alegerile din 5 iunie, 68% dintre constanteni sigur se vor prezenta, iar 10% dintre ei sigur nu vor veni la urne.

Constantenii sunt cam indecisi cand vine vorba despre noul lor primar: 32% dintre ei inca nu s-au hotarat pe cine vor vota. Totusi, sunt 20% care il vor vota pe PSD-istul Decebal Fagaras, iar 13% pe liberalul Vergil Chitac. Cate 4% din intentiile de vot le au Claudiu Palaz (PMP) si Christian Gigi Chiru (ALDE). Omar Sunay (PND), Nicolae Grosu (PRM) si indepednentul Andrei Nicolae Tatu au cate doua procente din intentiile de vot, iar cate un procent au independentul Ion Budi, independentul George Andrei Popescu si Gheorghe Carutiu (PNTCD). Dumitru Badragan (PRU) ar urma sa fie votat de 0,3% dintre constanteni, iar Octavian Claudiu Ceti de la PPU de doar 0,1%.

15% nu au dat niciun raspuns la aceasta intrebare, iar 4% au spus ca nu vor vota pe nimeni la Primarie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: