Cine chiar are sanse reale sa o invinga pe Firea in Bucuresti. Un nume la care nimeni nu s-a gandit

opinii

Este mare entuziasm pe retelele de socializare dupa ce profitoarea Gabriela Firea a fost tratata dupa cum merita pe Arena Nationala. Cu toate acestea mai este mult pana departe, pana la momentul in care vor fi sanse reale ca acest politician populist si extrem de toxic sa fie invins. Exista un nume, acum, la care nimeni nu s-a gandit.

De ce este atat de greu sa scapam de Gabriela Firea din Bucuresti? Primul si cel mai important motiv este ca alegerile locale au un singur tur de scrutin, adica politicianul cu cele mai multe voturi este desemnat castigator. Prin urmare, ca un candidat sa aiba sanse reale de castig este obligatoriu ca acesta sa fie foarte cunoscut, notorietatea lui sa fie cel putin egala cu cea a celui impotriva caruia candideaza. Firea are o notorietate uriasa, incontestabila, acesta fiind de altfel principalul atu care a ajutat-o sa castige alegerile.

Pentru viitoarele alegeri, Firea are din start cateva avantaje incontestabile. Pe langa notorietate, beneficiaza automat de voturile electoratului hardcore pesedist, la care se adauga ce a obtinut prin pomenile populiste fara numar, fara numar aruncate in plasele si chiar buzunarele unor categorii largi de bucuresteni. A castigat primaria cu 250.000 de voturi, este putin probabil sa fi pierdut ceva dintre acestea, dimpotriva. Beneficiind de o protectie mediatica cum niciun alt politician nu are parte si avand la indemana bugetul urias al Capitalei, de peste 1,2 miliarde de euro, Firea pare de neinvins.

Ce ar fi de facut? In primul rand este nevoie de cineva care sa fie deja aproape la fel de bine cunoscut. Un nume ce beneficiaza deja de o rezonanta puternica. Va fi aproape imposibil fara resurse uriase sa fie spart barajul mediatic intretinut de patroni de presa cu puternice interese financiare si politice strans legate de Firea.

In al doilea rand, este nevoie de un nume care sa fie credibil nu numai pentru bula anti-Firea si anti-PSD, radicalizata de incompetenta si rautatea primarului, ci si sa aiba capacitatea de a atrage voturi din alte zone, sa convinga oameni mai putin atenti la scandalurile politice si la hotiile pesediste. Un nume mai putin atasat unui partid, mai putin perceput ca fiind parte a unei gasti politice, are mai multe sanse sa aduca voturi din partea nehotaratilor.

In al treilea rand, evident, partidele de opozitie ar trebui sa fie de acord sa sustina toate acest nume. Pentru a inlesni depasirea orgoliilor si animozitatilor ideal a ar fi, inca o data, ca acest nume sa nu fie asociat cu niciunul dintre aceste partide.

Greu spre imposibil de gasit un astfel de nume, nu-i asa? Adica un nume curat, cu o mare notorietate, cu o mare charisma, cu potential real de seducere a electoratului, care a avut si are deja implicare generoasa si voluntara pentru binele semenilor.

Ei bine, acest om exista, se numeste Melania Medeleanu. OK, sigur vor pufni multi in acest moment, ca ce stie ea, inca o prezentatoare la primarie? In primul rand ca nu prezentatul stirilor o defineste, ea nu este doar cu chip frumos. Melania Medeleanu inseamna de foarte multi ani ajutor pentru copiii bolnavi de cancer sau pentru copiii din familii defavorizate, proiecte in care s-a implicat voluntar si fara mare publicitate. In al doilea rand este un om cu convingeri puternice, care a avut curaj sa se exprime fara ocolisuri inĀ  momentele urate, ale ultimilor doi ani, marcate de abuzurile PSD. In al treilea rand, o intrebare pe care o vor pune cu siguranta strategii politici: ii va putea face fata Gabrielei Firea? Mai mult decat onorabil, Melania Medeleanu este specialista in public speaking.

Si inca un argument, care ar putea parea facil, dar perceptia asupra unui candidat este cel mai important factor care defineste comportamentul de vot. Priviti aceste doua imagini si comparati-le cu oricare alta a Gabrielei Firea.

As dori sa precizez ca nu o cunosc, nu am intalnit-o niciodata si nu am vorbit niciodata cu Melania Medeleanu. Si cu nimeni altcineva din apropierea ei. Oricum, toata teoria insirata mai sus sufera de o mare hiba. Nu cred ca liderii politici din Opozitie sau diversi strategi trebuie sa fie convinsi de validitatea ei. Cel mai mare efort ar trebui depus pentru ca Melania Medeleanu sa fie convinsa sa se implice si politic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,

Comentarii: