politica

Cine este alaturi de Rares Bogdan in ofensiva contra lui Orban: „Emil Boc, Ilie Bolojan si tabara reformistilor. Am fost izolat imediat dupa europarlamentare”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat, duminica seara, ca a declansat o „ofensiva” pentru inlocuirea din functia de presedinte al partidului a lui Ludovic Orban.

„Clar, astazi exista doua tabere create. Exista reformistii, grupati in jurul lui Emil Boc, Ilie Bolojan, Rares Bogdan, Robert Sighiartau, Florin Roman, Ghita Falca, care sunt port standard, dar in spatele nostru se afla zeci de filiale, mai ales presedinti de CJ. Vrem reformarea partidului, repozitionarea partidului, luarea deciziilor dupa un model consacrat in partidele democratice. Repozitionarea si promovarea in functii publice pe baza de profesionalism, nu pe legaturi cu presedintele partidului”, a sustinut Rares Bogdan intr-un interviu acordat lui Ion Cristoiu la Aleph News.

„Orban va fi un excelent presedinte al Camerei Deputatilor, dar nu si presedinte al PNL. Acum am inceput ofensiva, sunt abia la inceput”, a mai spus Bogdan.

Citeste si: „Partidul este pe un butoi de pulbere”. Rares Bogdan declanseaza atacul impotriva lui Orban: „Clar exista doua tabere, in spatele nostru se afla zeci de filiale”

Bogdan a declarat ca partidul este condus discretionar si ca Ludovic Orban trebuia sa demisioneze din functia de presedinte al PNL dupa ce partidul a pierdut alegerile. El a spus ca s-a gandit, impreuna cu Robert Sighiartau, sa demisioneze din functii dupa alegeri pentru a provoca si demisia lui Orban dar s-au razgandit pentru a nu vulnerabiliza PNL in timpul negocierilor cu USR PLUS si UDMR.

„Asa cum regret ca dupa alegerile europarlamentare nu am iesit cu Robert Sighiartau, Florin si ceilalti sa cerem demisia lui Ludovic Orban pentru ca a dus partidul la pierderea alegerilor. Nu avea de ce sa-si dea demisia din functia de prim-ministru, trebuia sa-si dea demisia din functia de presedinte al PNL. E primul presedinte de partid din ultimii 30 de ani care a pierdut alegerile si a ramas in functie. E anormal. Puteam sa ne dam noi ca exemplu demisia ca sa-l obligam si pe el. nu am facut asta ca sa nu destabilizam partidului inaintea negocierilor de formare a coalitiei. In momentul in care presedintele de partid iti obtine in locul unde candideaza 21%, mai mic decat scorul pe tara, e o problema. Partidul trebuie sa aiba viitor, nu numai trecut”, a acuzat Bogdan.

„Daca nu constientizam ca situatia PNL este una care poate duce la distrugerea, la caderea acestui partid sub 15% sau chiar 10%, trebuie sa reconfiguram pe baza oamenilor cu imagine buna. Stiti ca in spatiul public au aparut chestiuni ca Florin Citu nu va sta la putere decat 6 luni, pornite chiar din PNL. Citu trebuie sprijinit de tot PNL-ul”, a mai spus Rares Bogdan.

Bogdan a mai spus ca ar fi dorit sa candideze la alegerile parlamentare, insa a fost izolat de Ludovic Orban.

„Nu am fost invitat sa candidez, Orban s-a temut de mine. Am fost izolat imediat dupa europarlamentare. Eu am fost invitat de anumite organizatii a candidez, dar s-au temut ca vin in politica interna. Nu pot sa fiu aici tot timpul, sa surubaresc, cum zicea presedintele”, a mai acuzat Bogdan.

El l-a mai acuzat pe Orban ca „i s-a umflat capul” cat a fost prim-ministru.

„Cu exceptia unui singur om, toti premierii care au ajuns la Palatul Victoria au iesit de acolo trancaniti la cap. Au iesit de acolo cu capul umflat. La toti li se pare ca fara ei universul nu mai functioneaza, ca sunt mesianici pentru Romania si pentru omenire si niciunul cu exceptia lui Emil Boc, restul s-au stricat la cap. Ludovic Orban, din pacate, in loc sa intre acolo si sa ramana omul care a fost, la randul lui i s-a umflat capul. Si-a inchipuit ca e cainele alfa, lupul alfa, omul fara de care Romania nu merge inainte, el le stie pe toate. Sa ne intelegem. El nu e un om rau. El e un premier care a fost bun intr-o perioada infioratoare pentru Romania. Eu ii contest modul in care a condus si modul in care a fost discretionar in decizii. El nu a consultat partidul cand a vorbit despre un ministru. A venit cu o lista pe care a supus-o votului”, a mai declarat prim-vicepresedintele PNL.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Culmea cinismului: bugetarul milionar Negoita va planta lamai si portocali in sectorul 3, din mila fata de bucurestenii care au vazut Grecia doar in poze

Daca alti edili, precum Pandele sau Firea, duceau regimente intregi de pensionari, in vacante prin…

O oră ago

Cirstoiu l-a dat de gol pe Ciolacu, Ciolos intervine: „Il somez pe Marcel Ciolacu sa nu mai tina sedinte electorale in sediul Guvernului”

Dacian Ciolos, candidat al Partidului REPER la alegerile europarlamentare, a comentat joi sedintele electorale pe…

39 de minute ago

Ministrul german al Apararii: „Ucraina inca mai poate castiga razboiul impotriva Rusiei”

Ministrul german al Apararii, Boris Pistorius, este convins ca victoria Ucrainei in razboiul impotriva Rusiei…

2 minute ago

Politisti din 17 tari au destructurat o banda globala de infractori care au inselat zeci de mii de oameni prin „phishing”

Politistii din 17 tari au destructurat o banda acuzata de utilizarea unui serviciu tehnologic care…

57 de minute ago

Inca o drona a fost depistata in preajma bazei NATO de la „Mihail Kogalniceanu”. Anuntul Fortelor Aeriene ale Romaniei

Fortele Aeriene ale Romaniei au anuntat joi ca inca o drona a fost depistata in…

2 ore ago