Cine este Andrei, elevul UMILIT de profesori pentru delict de opinie. La 15 ani a castigat un concurs organizat de NASA

news

Andrei Turtoi, elevul din Tulcea umilit de profesori pentru ca a indraznit sa critice sistemul de invatamant romanesc, se poate lauda deja cu performante de invidiat. In 2014, pe cand avea numai 15 ani, a castigat un concurs organizat de agentia spatiala a SUA, NASA.

Turtoi a facut parte dintr-o echipa de sase elevi care a participat la  NASA Ames Space Settlement Design Contest din 2014. Concursul viza construirea unor statii spatiale, iar Turtoi si cu colegii s-au clasat pe primul loc, din 800 de echipe participante.

Doi din cei sase adolescenti care au castigat editia din acest an a NASA Ames Space Settlement Design Contest vor fi sprijiniti de Consiliul Judetean (CJ) Tulcea pentru a participa luna viitoare la Conferinta Internationala pentru Dezvoltare Aerospatiala din California, SUA.

„Am realizat un proiect detaliat pentru crearea unei statii spatiale in care sa existe tot confortul necesar vietii si am redat mecanismele si metodele de reproducere a apei, curentului electric, a hranei si a tot ceea ce e necesar pentru confortul zilnic”, declara atunci Catalin Maslaev, unul dintre colegii lui Turtoi.

Elevul din Tulcea a fost invitat atunci la Conferinta Internationala pentru Dezvoltarea Aerospatiala, care a avut loc in Los Angeles, California.

„Am castigat premiul, dar vom merge acum pentru a prezenta oficialitatilor prezente la conferinta proiectul nostru”, spunea atunci Andrei Turtoi, citat de Romania TV.

nasa

Acest elev stralucit a fost recent umilit si pedepsit de profesorii Colegiului „Spiru Haret” din Tulcea pentru ca a indraznit sa critice sistemul de invatamant romanesc.

Intr-o postare publicata pe 8 martie, Andrei Turtoi s-a arata profund nemultumit de sistemul de invatamant romanesc, acuzand ca ca liceiul este „un abator mental si spiritual”.

„Mirificul, mirobolantul, inegalabilul sistem de invatamant romanesc si unele cadre profesorale pur si simplu mirifice, m-au facut sa imi pun intrebari serioase cu privire la viitorul meu si al colegilor mei, precum si la viitorul tarii… Un sistem care se bazeaza pe invatare reproductiva, a unei materii invechite (predata cate-odata de niste profesorii mai invechiti decat materia in sine), care cere elevului mai mult decat poate acesta duce, si, de ce nu, niste cadre didactice puse acolo numai ca sa il streseze, facand cateodata si abuz de putere, ca doar de, e fain sa faci asta, si care considera ca materia lor e cea mai importanta, singura din programa chiar, asa ca temele pentru acasa si lectiile pe care elevul trebuie sa le invete, sunt indeajuns de stufoase incat sa ocupe intregul timp al acestuia”, scris Turtoi.

Citeste si: Elev roman sclipitor, UMILIT si pedepsit de profesori. A scris ca „liceul este ABATOR mental si spiritual”

Postarea a starnit o reactie dura din partea profesorilor, care l-au obligat pe elev sa isi stearga cuvintele si sa scrie ca a gresit.

andrei

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: