Cine este cu adevarat Serban Nicolae, PSD-istul care vrea sa gratieze coruptii. Scandaluri publice legate de locuinta de protocol

news

Senatorul PSD, Serban Nicolae, a depus mai multe amendamente la Legea gratierii prin care vrea sa-i elibereze din puscarii si pe cei condamnati pentru dare si luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu. Membru al gruparii ultra-conservatoare din PSD, Nicolae s-a remarcat de-a lungul timpului prin mai multe scandaluri.

Serban Nicolae si-a inceput cariera in 1993 din postura de referent la Ministerul Tineretului si Sportului, la Departamentul pentru tineret, dupa ce inainte lucrat intr-un bar si muncitor la Mecanica Fina. „Am acumulat multa experienta in cei patru ani cat am stat acolo, atat in ceea ce priveste munca birocratica, in administratie, cat si in privinta lucrului cu societatea civila, cu organisme internationale – preponderent europene – si cu alte autoritati publice”, scrie Nicolae pe site-ul sau.

In 1997, Nicolae a plecat in avocatura, unde a cunoscut mai multi avocati celebri ai vremii, care l-au introdus in sferele puterii. „In anul 2001 presedintele Romaniei, domnul Ion Iliescu, mi-a oferit o sansa nesperata – postul de consilier de stat pentru probleme juridice. Acest post de demnitar mi-a permis sa devin cunoscut in mediile de decizie la cel mai inalt nivel, atat din punct de vedere politic, cat si profesional”, mai spune Nicolae.

serban 2

De aici saltul in politica la nivel inalt s-a facut usor, Nicolae devenind unul dintre pilonii PSD. Si protagonistul a numeroase scandaluri. Dupa ce a plecat din Administratia Prezidentiala, Nicolae a refuzat sa elibereze apartemntul de protocol primit de la RAAPPS, desi mai avea o casa de 381 de metri patrati in Voluntari, Ilfov.

In 2010 a fost dat in judecata de regie deoarece a refuzat sa plateasca chiria, majorata de RA-APPS la aproape 4.000 de euro. Pana la majorarea chiriilor, pentru apartamentul in suprafata de 154 de metri patrati, Nicolae platea o chirie de 400 de lei pe luna.

In februarie 2013, cabinetul Ponta dadea publicitatii o lista a chiriasilor-persoane fizice cu datorii catre RA-APPS. Conform acestei liste, in acel moment Serban Nicolae datora regiei de stat 460.020 de lei.

In 2013, judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis sa reduca pretentiile RA-APPS, obligandu-l pe senator sa plateasca 45.000 de lei, contravaloarea chiriei pentru aproape doi ani. Nemultumit si de acest rezultat, politicianul a atacat decizia la Curtea de Apel, instanta care a decis rejudecarea cauzei.

Intors la tribunal, dosarul a fost rejudecat si, dupa un an si jumatate, instanta a decis, definitiv, evacuarea lui Nicolae si obligarea acestuia la plata a 25.000 de euro.

Serban Nicolae s-a remarcat orin atitudini constante si dure impotriva luptei anticoruptie. De altfel, el a fost fotografiat in calitate de sofer a fostului senator PSD Catalin Voicu, condamnat in mai multe dosare de coruptie.

serban

Dupa alegerile din 2016, Nicoale a devenit presedinte al Comisiei juridice a Senatului si liderul grupului parlamentar al PSD din Senat.

Foto: serbannicolae.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: