Cine este europarlamentarul ungur prins la Gay Party in Bruxelles. El a introdus in Constitutie interzicerea casatoriei intre persoanele de acelasi sex

politica

Europarlamentarul ungur Jozsef Szajer a recunoscut, marti, ca a fost pris de politia belgiana in timo ce se afla la o orgie gay intr-un bar din Bruxelles. Szajer este un prominent reprezentant al Fidesz, partid aflat la guvernare in Ungaria, care s-a remarcat prin atacuri dure la adresa comunitatii LGBT.

Szajer, nascut in 1961, a facut parte dintre fondatorii Fidesz, in 1988. In 1990 a devenit membru al Parlamentului de la Budapesta, in perioada 1994-2002 fiind chiar lider al grupului parlamentar al Fidesz. In 2004, el a devenit membru al Parlamentului European, iar in perioada 2009-2011 a fost presedintele delegatiei ungare in PE.

Euronews mentioneaza ca Jozsef Szajer este unul dintre autorii controversatelor amendamente aduse, in 2010, Constitutiei din Ungaria printre care se afla si interzicerea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.

Jozsef Szajer a fost prins de politistii belgieni, in noaptea de 30 noiembrie, in timp ce incerca sa fuga de la petrecerea gay. El a iesit pe geam si a incercat sa coboare pe burlanul cladirii. Procuratura belgiana a mentionat ca europarlamentarul avea o mana sangeranda iar in rucsacul sau au fost gasite droguri. El a negat ca drogurile ii apartin.

„Nu am consumat droguri, am propus politiei sa mi se faca imediat un test, dar nu nu a fost cazul. Politia a afirmat ca a fost gasita o pastila de ecstasy. Nu era a mea, nu stiu cine a adus-o si cum. Am dat politiei o declaratie legata de acest lucru.

Regret ca am incalcat regulile de carantina, a fost iresponsabil din partea mea, imi voi asuma sanctiunile”, a declarat ulterior europarlamentarul presei ungare. El a demisionat a doua zi.

Pe internet au inceput sa apara deja numeroase glume pe seama europarlamentarului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: