Cine este individul in alb? Cinci filmari in care apare coordonand represiunea: „Mi-a omorat jandarmi” – Video

news

Un barbat imbracat integral in alb, purtand un fular la gat, apare in mai multe filmari din timpul violentelor de vineri in timp ce coordona actiunile violente ale jandarmilor.

UPDATE Individul in alb care a coordonat actiunile violente ale jandarmilor a fost identificat. Ar fi vorba chiar de comandantul Brigazii Speciale de Interventie impotriva terorismului

Individul a fost prezent cand un barbat a fost lovit puternic cu bastonul peste fata desi avea mainile ridicate. Acelasi individ l-a agresat si pe jurnalistul Robert Mihailescu de la hotnews.ro.

„Transmiteam LIVE interventia jandarmilor. Barbatul in alb m-a prins de mana si mi-a smuls telefonul. I-am strigat ca sunt ziarist si am ridicat mainile deasupra capului, cu legitimatia care se afla la gat ridicata in aer. Barbatul m-a tras in mijlocul jandarmilor carora le-a spus: ‘Luati-l si pe asta’. Unul dintre jandarmi m-a lovit cu pumnul si m-a impins in spatele cordonului in timp ce un al jandarm mi-a mai dat un picior in spate. I-am cerut sa imi dea telefonul inapoi, spunandu-le din nou ca sunt ziarist. Un jandarm m-a injurat si m-a lovit cu piciorul. In acest timp, un alt jandarm zdrobea de asfalt telefonul meu”, a relatat Robert Mihailescu.

Iata alte patru filmari in care apare acest individ.

Aici este aproape de barbatul care este lovit cu bastonul peste fata.

„Mi-a omorat jandarmi. In pizda ma-tii de nenorocit”, spune individul cand un protestatar ii reproseaza ca a „omorat oameni”. Vezi de la minutul 06.40.

Si inca doua filmari in care este evident ca el coordoneaza represiunea.

Procurorii de la Parchetul Militar le transmit tututor celor care au fost raniti la protestul din Piata Victoriei, de pe 10 august, sa mearga la sediul instutiei pentru a depune plangeri.

”Procurorii militari ii invita pe toti care au participat la protestul Diasporei vineri si au fost raniti sau pot furniza informatii importante sa se prezinte la Parchetul Militar Bucuresti, maine si poimaine – Strada George Georgescu 2, sector 4”, a scris jurnalista Ionela Arcanu pe Facebook.

Reprezentantii Jandarmeriei au anuntat sambata, in cadrul unei conferinte de presa, ca dupa protestul de vineri seara, 452 de persoane au fost asistate medical la fata locului, 70 au fost transportate la spital. De asemenea, 35 de jandarmi au fost tratati la fata locului, iar 11 au fost dusi la spital.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: