Cine este Ion Oprisor, noul consilier pe probleme de securitate nationala al lui Iohannis. Care este legatura cu Ion Iliescu

news

Noul consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, Ion Oprisor, numit vineri in functie, are o vasta experienta in domeniu.

Militar de cariera, Oprisor a avut primul contact cu  Departamentului Securitatii Nationale al Administratiei Prezidentiale in octombrie 2003 (presedinte era Ion Iliescu), cand a fost numit expert in aceasta structura. El a fost adjunctul lui Viorel Barloiu, secretarul general al CSAT in mandatul lui Ion Iliescu. La 1 noiembrie 2004 a fost avansat la gradul de general de brigada (cu o stea), iar anul 2005 a absolvit Colegiul National de Aparare.

A fost numit la data de 1 mai 2005 in functia de consilier in cadrul secretariatului Consiliului Suprem de Aparare al Tarii.  Dupa demisia din 6 ianuarie 2006 a generalului Barloiu din functia de consilier de stat si secretar al CSAT, atributiile acestuia au fost preluate, in mod neoficial, de catre generalul Ion Oprisor. Abia dupa zece luni de la demisia lui Viorel Barloiu, la data de 20 noiembrie 2006, presedintele Basescu l-a numit oficial pe generalul Ion Oprisor in functia de secretar al CSAT cu rangul de consilier de stat. La 23 decembrie 2006, Ion Oprisor a fost inaintat la gradul de general-maior (cu doua stele.) La data de 1 aprilie 2008 a fost avansat la gradul de general locotenent si trecut in rezerva, insa la 1 februarie 2009 generalul Ion Oprisor a fost chemat din rezerva pentru a fi reactivat in cariera militara, ca secretar general al CSAT.

Generalul Ion Oprisor are 60 de ani, vorbeste bine limba engleza, iar limba franceza la nivel mediu. Este casatorit si are doi copii.

O inregistrare realizata miercuri la Consiliul National de Aparare a Tarii arata ca Iohannis nu este foarte incantat de noul lui consilier pe probleme de securitate nationala. Potrivit flux24.ro, presedintele a refuzat sa dea mana cu generalul Oprisor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: